Business Hi-Tech

Piata de software de afaceri a urcat cu 17,5%

11.10.2007, 21:16 23

Piata locala de solutii informatice pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Software - EAS) a inregistrat in anul 2006 o crestere de 17,5%, totalizand 52,97 milioane de dolari, conform unui studiu International Data Corporation (IDC).
Potrivit Siveco, cel mai mare producator local de software pentru afaceri, primii cinci jucatori au acumulat peste trei sferturi din piata locala de solutii software pentru afaceri. Cei mai importanti factori de crestere a pretei sunt cresterea economica, precum si alinierea la exigentele practicate la nivel european.
In plus, Siveco vede o maturizare a pietei de solutii EAS si a mentalitatii companiilor din majoritatea sectoarelor economice cu privire la beneficiile pe termen lung ale implementarii de software pentru afaceri.
Conform studiului IDC, Siveco Romania detine o cota de 21,2% (19,3% in 2005) din piata locala de solutii EAS, ocupand in anul 2006 pozitia a doua in clasament.
Studiul IDC segmenteaza piata romaneasca a solutiilor EAS in aplicatii ERM (Enterprise Resource Management), SCM (Supply Chain Management), Opperations&Manufacturing Applications, Customer Relationship Management (CRM) si Business Analytics.
Urmarim cu consecventa tendintele preconizate de specialisti pentru piata romaneasca de solutii EAS. Acesta este si motivul pentru care ne adresam organizatiilor cu cel mai mare interes de a investi in soft, de dimensiuni mari si mijlocii, care inteleg beneficiile pe care le pot castiga pe termen lung prin utilizarea de solutii informatice de management al afacerii", a precizat Aurora Crusti, Line of Business Senior Director la Siveco Romania.
Siveco Romania controleaza 23,1% din piata solutiilor ERM si 30,3% din cea a aplicatiilor SCM. Pe segmentul Business Analytics, compania detine o cota de 31,6%.
Siveco Romania si-a inceput activitatea in anul 1992 si a raportat in 2006 o cifra de afaceri de 42 de milioane de dolari, in crestere cu 11,7% comparativ cu anul precedent. Pentru acest an, producatorul de aplicatii software mizeaza pe venituri de 50 de milioane de dolari si cresterea marjei de profit la 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO