Business Hi-Tech

Piata ecranelor "suple": vanzari duble pana in 2008

21.07.2005, 18:38 18

Piata mondiala de ecrane plate va creste de aproape doua ori in urmatorii doi-trei ani, conform unor estimari citate de oficialii Samsung Electronics.

"Se asteapta ca piata globala de ecrane LCD (n.r. - cu cristale lichide) sa ajunga de la 48 de miliarde de dolari (40 miliarde de euro) anul trecut, la 70 de miliarde de dolari (58 de miliarde de euro) in 2008", a spus Souk Jun-hyung, vicepresedinte executiv al Samsung Electronics. Mai mult, cererea anuala globala de ecrane cu plasma se va dubla la 15 milioane de unitati pana in 2007 fata de cele 7 milioane de unitati estimate pentru anul in curs. Oficialul sud-coreean este de parere ca pe viitor ecranele cu dimensiuni de peste 50 de inchi vor apartine segmentului PDP (plasma display), iar cele de peste 60 de inchi vor reveni LCD.

Producatorii sunt de parere ca, pana in 2008, cererea de ecrane LCD va intrece posibilitatile de productie ale fabricilor, iar criza va incepe cel mai pobabil pe la jumatatea anului viitor. In plus, datorita avansului tehnologic, LCD-urile vor intra intr-o puternica competitie pentru plaja de 40 de inchi, pana acum rezervata ecranelor cu plasma, desi cele din urma beneficiaza de avantaje precum contrast dinamic, culori naturale si implicit o imagine mai buna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO