Business Hi-Tech

Piata IT se va stabiliza in primul semestru, insa cresterile pot aparea doar pe finalul anului

Piata IT se va stabiliza in primul semestru, insa cresterile pot aparea doar pe finalul anului

Marcel Borodi: Investitiile in IT se vor normaliza in a doua parte a anului

30.03.2010, 23:30 73

Presedintele grupului Brinel, Marcel Borodi, unul dintre cei maiimportanti jucatori autohtoni din domeniul IT&C, vede orevigorare a vanzarilor in 2010 si mizeaza pe o normalizare ainvestitiilor in IT incepand din a doua parte a anului. Grupulclujean a realizat in 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 28 demilioane de euro, iar anul trecut oficialii Brinel luau in calcul oposibila contractie a vanzarilor fata de anul precedent.
"Ne propunem in acest an sa mentinem pozitia Brinel pe piata,focalizandu-ne pe capitalizarea oportunitatilor aparute odata curedresarea usoara a economiei. Diferenta fata de anul 2009 constain faptul ca piata este mai dezghetata comparativ cu aceeasiperioada din anul precedent. Companiile au traversat un an in careau resimtit lipsa investitiilor in infrastructura IT sau,dimpotriva, au sesizat beneficiile pe care aceasta componenta leaduce in perioade de recesiune financiara. Suntem increzatori ca vaurma o oarecare normalizare in ceea ce priveste investitiile in ITincepand cu a doua parte a anului", a declarat pentru ZFTransilvania Marcel Borodi.
Grupul Brinel are peste 500 de clienti activi si un numar de 140 deangajati. Printre clientii grupului se afla companiile MOL, Ursus,Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva,UPC, GSK. Brinel desfasoara activitati in cadrul sediului centraldin Cluj-Napoca si al birourilor din Bucuresti, Timisoara, Sibiu siOradea.
"Principalul beneficiu al crizei, daca putem identifica unul, esteca a mutat focusul pe eficienta in folosirea resurselor existente,iar IT-ul poate fi principalul instrument, cel mai dinamic si maiadaptabil domeniu la schimbarile aparute in piata.
Din punctul de vedere al vanzarilor, in 2009 serviciile deinfrastructura si produsele software au fost cele mai solicitate declientii nostri. Vom continua sa ne concentram pe solutiile deinfrastructura si pe cele de business", a spus Borodi.
Potrivit reprezentantilor Brinel, in 2010 piata de hardware va fitemperata de utilizarea tot mai frecventa a tehnologiilor devirtualizare si cloud computing, iar pe segmentul de serviciioutsourcing-ul castiga teren.
"In zona securitatii informatice, tinand cont de faptul camajoritatea amenintarilor sunt distribuite exclusiv prinintermediul e-mailului, asigurarea securitatii postei electronicetrebuie sa fie o prioritate in acest an. In ceea ce priveste ariade comunicatii & networking tot mai multe dispozitive vordeveni wireless, prevazandu-se totodata o crestere a vitezei deacces la internet. Pe pietele emergente, concurenta devine din cein ce mai dura, Romania fiind recunoscuta ca fiind una dintre celemai competitive piete", precizeaza presedintele Brinel.
Brinel a semnat la finele anului trecut un contract cuUniversitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca pentru realizarea unuiportal de e-learning la care vor avea acces peste 40.000 destudenti si profesori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO