Business Hi-Tech

Piata joburilor online este in crestere

08.07.2004, 00:00 15

Oferta locurilor de munca dispozibile pe Internet se extinde rapid, increderea firmelor mici si mijlocii in potentialul acestui mijloc de recrutare a angajatilor fiind in crestere, conform reprezentantilor companiei Neogen care administreaza site-ul BestJobs.
Acesta inregistra 1.830 de oferte de locuri de munca la inceputul lunii iulie, fata de media lunara de 875 de posturi in perioada similara din 2003.
Desi Capitala este in continuare orasul cu cei mai multi angajatori care apeleaza la Internet - 70% dintre ofertele BestJobs -, numarul locurilor de munca pentru alte localitati a crescut cu 21% fata de 2003 si cu 10% fata de inceputul anului.
Orasele in care este folosit cel mai intens internetul pentru recrutarea de angajati sint Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu si Iasi.
"BestJobs este situat la intersectia a doua cresteri: cresterea economica din Romania care duce la crearea de noi locuri de munca si cresterea utilizarii internetului de catre angajatorii si candidati", a declarat Calin Fusu, directorul companiei Neogen.
Domeniul vinzarilor conduce in clasamentul ofertelor disponibile pe Internet, 25,8% dintre locurile de munca fiind din acest sector. Pe locurile urmatoare se afla ofertele din IT (22%) si marketing si inginerie (cate 13%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels