Business Hi-Tech

Piata webcam-urilor va atinge 1,2 mld. dolari

03.03.2005, 00:00 22

Piata mondiala a camerelor video destinate Internetului - webcam - va atinge in acest an la 1,2 miliarde de dolari (920 mil. euro), conform companiei americane Logitech, care citeaza in acest sens un studiu IDC.



Datorita dezvoltarii Internetului de mare viteza (broadband) care face posibila raspandirea in masa a videoconferintei si a videochat-ului, vanzarile mondiale de webcam-uri pentru PC-uri din lume au crescut de la 2,9 milioane de unitati in 1999 la 18 milioane de unitati in 2004, insemnand o crestere medie de 44 % pe an.



Accesul la Internetul broadband a imbunatatit semnificativ calitatea transmisiilor video prin intermediul Internetului. IDC estimeaza ca 124,3 milioane de case din toata lumea aveau acces la Internetul broadband la sfarsitul lui 2004, in crestere cu 47% fata de 2003.



"Comunicarea video si audio live nu mai este fictiune. Anticipam o lume in care webcam -ul este o parte la fel de importanta a experientei digitale ca un mouse sau o tastatura", explica Junien Labrousse, vicepresedinte al diviziei de video business a Logitech.



Studiile IDC indica Logitech drept lider al pietei mondiale a webcam, cu 38% din totalul vanzarilor.



Compania americana a vandut in ultimii 6 ani peste 25 de milioane de astfel de echipamente, printre altele datorita faptului ca a fost primul producator care a propus camere video cu microfon integrat si color pentru PC. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO