Business Hi-Tech

Platforma de business angels Growceanu vrea o finanţare de 300.000 de euro pentru extinderea echipei executive şi creşterea numărului de business angels din platformă

Platforma de business angels Growceanu vrea o finanţare...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.06.2022, 00:00 114

Growceanu, platformă de business angels din Timişoara, vrea să atragă o investiţie în valoare de 300.000 de euro care să susţină dezvoltarea strategiei de marketing la nivel internaţional, extinderea echipei executive, creşterea numărului de business angels din platformă şi testarea de noi modele de business performant, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Runda de investiţii se va desfăşura exclusiv pe platforma Growceanu începând cu 9 iunie şi este susţinută în continuare şi de fondatorii platformei, cu o investiţie de peste 50.000 de euro. „În cei trei ani de la înfiinţare, am reuşit să ne dublăm echipa şi performanţa financiară. Planul este să accelerăm creşterea. Nu suntem un grup sau un fond de investiţii, ci suntem o platformă de business angels unde fiecare investitor are libertatea să-şi aleagă startup-urile în care doreşte să investească”, a spus Ciprian Man, co-founder & angels keeper, Growceanu.

Planurile pentru anul în curs ale reprezentanţilor platformei vizează tranzacţii cu o valoare totală de peste 1,6 mil. euro, iar pentru următorii cinci ani Growceanu are ca obiectiv să atingă 1,5% din piaţa investiţiilor făcute de business angels în startup-urile aflate la început de drum din Europa. „Pandemia ne-a ajutat să descoperim un nou model de business. A fost un punct de inflexiune pentru startup-ul Growceanu, transformându-ne astfel dintr-un grup de investitori regional într-o platformă de angel investment”, a spus Adrian Gheorghe, co-founder & Investor Relations, Growceanu. 

De asemenea, reprezentanţii companiei estimează că în următorii doi ani platforma Growceanu va ajunge la 10% din piaţa locală de business angels care investesc în startup-uri tech şi va facilita investiţii anuale de peste 7 milioane de euro, care vor genera afaceri de aproximativ 500.000 de euro.

În prezent, platforma Growceanu – care ţinteşte investitori cu expertiză în cel puţin o verticală şi un buget minim de 40.000 euro pentru investiţii în startup-uri tech - reuneşte o comunitate de peste 100 de business angels, cu 70 mai mult faţă de anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO