Business Hi-Tech

Portofelul este inlocuit de mobil si in magazinele din Romania

25.11.2005, 21:11 18

Posesorii de telefoane mobile din Romania pot renunta la portofel si la carduri bancare atunci cand pleaca la cumparaturi intr-un magazin online pentru ca au la dispozitie un nou serviciu, pana acum rezervat utilizatorilor din Asia si anumite tari occidentale, respectiv Mobilis, prin care pot plati cumparaturile cu telefonul.

Noul serviciul a fost idea companiei GeCad ePayment, membra a grupului GeCad, si a fost pus in practica cu sprijinul bancii BRD - Groupe Societe Generale. Practic, pentru a putea achizitiona un anumit produs dintr-unul dintre magazinele online partenere ePayment, utilizatorul trebuie, pentru moment, sa dispuna de un cont la BRD si un telefon mobil cu abonament in reteaua Orange.

Daca aceste conditii sunt indeplinite, prin Mobilis utilizatorii au acces la contul din banca prin intermediul telefonului mobil si pot efectua tranzactii in acest mod, au precizat oficialii celor doua companii.

Odata ales obiectul sau serviciul pe care utilizatorii vor sa-l achizitioneze, acestia plaseaza comanda pe site-ul magazinului, dupa care primesc un set de instructiuni pe care trebuie sa le urmeze pentru a plati prin intermediul telefonului mobil. Astfel, acestia autorizeaza cu mobilul un transfer de bani din contul lor intr-un cont tampon ePayment, care va transfera ulterior banii catre magazinul online.

In urma confirmarii acestor tranzactii, obiectele sau serviciile achizitionate online vor fi trimise la adresa cumparatorului. Serviciul Mobilis nu va putea fi insa utilizat in cazul in care contul BRD nu contine o suma de bani suficienta pentru a acoperi valoarea cumparaturilor, au explicat oficialii ePayment.

"Utilizarea a doua tehnologii moderne - Internetul si telefonia mobila - ofera consumatorului online si comerciantului pe web inca o modalitate comoda de plata, respectiv de incasare a banilor, facila dar si foarte sigura", a precizat Cristian Badea, director executiv al GeCad ePayment. "In viitorul apropiat vom implementa si alte modalitati de plata online, sporind astfel eficienta magazinelor care utilizeaza solutia ePayment", a mai spus el.

Platile online prin intermediul serviciului Mobilis nu presupun un plafon al sumelor ce pot fi cheltuite, iar fraudele sunt excluse, au asigurat oficialii celor doua companii. Solutia beneficiaza atat de securitatea serviciului de mobile banking Mobilis, cat si de sistemul ePayment de detectare a fraudelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO