Business Hi-Tech

Pregăteşte Microsoft fuziunea sistemelor de operare? Windows 8, bun şi pentru telefoane mobile şi pentru desktopuri

Pregăteşte Microsoft fuziunea sistemelor de operare? Noul Windows 8, bun şi pentru telefoane mobile şi pentru desktopuri

Autor: Adrian Voicu

02.06.2011, 13:34 522

Preşedintele diviziei Microsoft Windows Steven Sinofsky aprezentat miercuri o nouă vesiune a sistemului de operare realizatde gigantul software, Windows 8, acest nou sistem putând rula atâtpe smartphone-uri, cât şi pe tablete şi chiar desktopuri.

Windows 8 seamănă cu software-ul Windows Phone, folosindu-se deaceleaşi dale care au definit sistemul de operare pentrusmartphone-uri.

Noua interfaţă, inspirată de Windows Phone 7, este rapidă şioferind prin aceste dale acces într-un mod simplu la toatefacilităţile oferite de sistem.

Windows 8, care a fost prezentat pe o tabletă de 10,6 inchi laconferinţa AllThingsD D9 din California, nu va fi scos la vânzarepână în 2012, dar prin acesta Microsoft speră să concurezesistemele de operare concurente ale Apple şi Google.

"Ceea ce ne-am propus cu Windows 8 a fost să încercăm să nereimaginăm ce putem face cu un PC", a declarat Sinofsky, anunţândastfel o nouă etapă în istoria sistemului de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO