Business Hi-Tech

Premieră la Apple: Gigantul american a găzduit prima lansare oficială din China

Premieră la Apple: Gigantul american a găzduit prima...

Autor: Ştefan Stan

11.09.2013, 15:37 157

Compania Apple a găzduit prima lansare de iPhone în China, la Beijing, eveniment care subliniază importanţa tot mai mare a ţării asiatice pentru gigantul american, scrie The Wall Street Journal.

Preţul relativ ridicat care se păstrează pentru iPhone 5C, în ciuda caracterului acestuia de “telefon pentru un buget redus”, este o indicaţie a faptului că politica de preţuri din China nu s-a schimbat, şi va continua să ţintească segmental de vârf al pieţei.

iPhone 5C este evaluat la 733 de dolari în China, pentru varianta de 16gb. Deşi Apple a menţinut în China o cotă prezenţă puternică în categoria smartphone-urilor de top, cota totală de piaţă pentru telefoanele din vârfurile de gamă începe să scadă pe măsură ce utilizatorii se îndreptă către modelele mai ieftine de la Samsung şi de la producătorii locali.

În al doilea trimestru al anului, cota de piaţă Apple a scăzut pe piaţa chinezească la 5%, compania americană fiind clasată a şaptea, în spatele liderului Samsung, care deţine 18% şi a unor producători interni, precum Lenovo sau Huawei, conform unui studiu făcut de compania cercetare de piaţă Canalys.

La evenimentul ţinut miercuri în districtul financiar al Beijingului, Apple a anunţat transmisia în chineză lansării de produs de joi din California şi a oferit mostre de produse la 60 de jurnalişti locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO