Business Hi-Tech

Presa elena: "RomTelecom s-a comportat peste asteptari"

09.09.2004, 00:00 15

Presa din Grecia a relatat pe larg rezultatele financiare pe primul semestru publicate recent de operatorul de telefonie RomTelecom, care este detinut in proportie de 54% de compania elena OTE.
Majoritatea publicatiilor apreciaza evolutia RomTelecom drept pozitiva. ?RomTelecom s-a comportat peste asteptari", scrie ziarul elen Vima.
Pe primele sase luni ale anului 2004, veniturile RomTelecom au atins 400,8 milioane de euro, concretizandu-se intr-o crestere de 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profiturile operatorului roman de telefonie au fost de 19,4 milioane de euro, in scadere fata de 26,6 milioane de euro pe primul semestru din 2003.
?Romtelecom este pe drumul cel bun", scrie publicatia Kerdos. ?Profitul net al OTE a crescut cu 8,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutie atribuita consolidarii pozitiei RomTelecom precum si cresterii veniturilor din telefonia mobila", mai scriu jurnalistii de la Vima.
Ziarul Avriani scrie: ?Stirile din Romania sunt pozitive. Veniturile Romtelecom au urcat cu 2,8%. Profitul net din perioada curenta a ajuns la 19,4 milioane de euro."
Ziarul Eleftherotypia apreciaza ca ?imbunatatirea rezultatelor RomTelecom nu a fost de ajuns pentru a opri scaderea actiunilor OTE", dupa care mentioneaza ca divizia de telefonie mobila a RomTelecom, Cosmorom, ?a pierdut 35% dintre abonatii sai".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels