Business Hi-Tech

Pretul va decide in razboiul consolelor

02.10.2006, 15:18 14

In confruntarea dintre Sony, Nintendo si Microsoft pe piata consolelor de jocuri video de ultima generatie in perioada de iarna, pretul se va dovedi o arma importanta, scrie Washington Post.
Multi dintre pasionatii de jocuri pe console video sunt inca indecisi asupra perioadei in care isi vor achizitiona o noua consola, dar prefera sa astepte pana cand acestea vor ajunge la preturi mai accesesibile, de aproximativ 250 de dolari (200 de euro). Anul acesta, in Japonia a fost tinuta una dintre cele mai importante expozitii anuale al industriei, unde au participat 190.000 de pasionati de jocuri, cu 10% mai mult decat anul trecut.
In timpul spectacolului, Sony a anuntat scaderea pretului pentru modelul de baza al PlayStation 3 (PS3) cu 20%, pana la 47.600 de yeni (320 de euro). A fost pentru prima data cand producatorul japonez de electronice a redus pretul consolelor inaintea lansarii sale.
Sony nu intentioneaza sa scada pretul PS3 in Statele Unite, unde noul model va fi lansat pe 17 noiembrie. Consola va fi disponibila in magazinele din Japonia incepand cu 11 noiembrie, dar data lansarii in Europa a fost amanata pana in martie 2007 din cauza unor probleme de productie.
Reducerea pretului de achizitie situeaza noul PS3 in aceeasi zona cu pachetul format din Xbox 360 si player-ul HD DVD, pe care Microsoft a anuntat recent ca il va introduce. Masura Microsoft este menita sa rivalizeze cu abilitatea incorporata a PS3 de a rula DVD-uri in format Blue-ray.
Microsoft a vandut in Japonia 630.000 de console Xbox, in timp ce Sony a vandut aproape 20 de milioane de console PS2, de la lansarea sa in urma cu peste cinci ani.
Pentru a mari vanzarile, Microsoft va comercializa in Japonia o varianta de baza la 29.800 yeni (200 euro), cu 70 de euro mai putin decat versiunea initiala.
Wii, care are in opinia analistilor priza la publicul neexperimentat in "ale jocurilor" multumita sistemului de control revolutionar si pretului avantajos, va fi comercializat in Statele Unite incepand cu 19 noiembrie la pretul de 250 de dolari (200 de euro).
In Japonia, Wii va fi lansat pe 2 decembrie la un pret de comercializare de 25.000 de yeni (167 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO