Business Hi-Tech

Primul ecran plat organic de 40 inci

24.05.2004, 00:00 21

Producatorul de electronice Seiko Epson a anuntat crearea celui mai mare ecran cu electroluminiscenta organica (OLED), pe care se pot vedea imagini mai clare cu un consum de energie mult mai mic.
Compania a dezvoltat un proces original de aplicare pe ecran a mai multor straturi de susbstante organice. Folosind aceasta tehnologie, Epson a obtinut un prototip de ecran color cu diagonala de 40 inci (aproximativ 1,2 metri). Sistemul permite un mai bun control al contrastului, unghiuri de vizualizare extinse si timp de raspuns mai mic, caracteristici esentiale pentru televiziunea viitorului. Seiko Epson planuieste sa aduca pe piata astfel de produse abia in 2007. In acest moment, ecranele plate realziate pe tehnologia cu cristale lichide (LCD) si cele cu plasma (TFT) se lupta in acest moment sa scoata de pe piata clasicele televizoare si monitoare cu tub catodic (CRT). Ecranul organic este urmatorul pas in dezvoltarea tehnologiei cu ecrane plate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO