Business Hi-Tech

Procesatorul de tranzacţii cu cardul Provus Group a fost cumpărată de germanii de la Wirecard cu 32 mil. €

Procesatorul de tranzacţii cu cardul Provus Group a fost...

Autor: Ioana Nita

02.03.2016, 00:05 373
Compania germană Wirecard, specializată în furnizarea de soluţii electronice de plată, a achiziţionat firma locală Provus Group care activează în domeniul procesării tranzacţiilor cu carduri, al personalizării cardurilor, precum şi al serviciilor legate de sectorul de retail.
 
Tranzacţia s-a ridicat la 32 milioane de euro şi a presupus vânzarea integra­lă a acţiunilor deţinute de fondul de investiţii polonez Innova Capital.
 
„Compensaţia primi­tă de Provus Group ca urmare a tranzacţiei se ridică la 32 milioane de euro bani cash. Pentru anul 2016 se estimează că Provus Group va avea un profit ope­ra­ţional (EBITDA) de 4 milioane de euro“, se arată în comunicatul Wirecard.  Compania germană, cu afaceri anuale de peste 500 milioane de euro, oferă o gamă variată de soluţii electronice de plată, atât pentru mediul offline (POS-uri), cât şi online, inclusiv pentru plăţi mobile. Principalii săi competitori pentru soluţiile online de plată sunt PayPal şi Western Union.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO