Business Hi-Tech

Producătorul de GPS-uri Garmin preia compania germană Navigon

Producătorul de GPS-uri Garmin preia compania germană Navigon

Autor: Adrian Voicu

15.06.2011, 12:42 596

Producătorul de GPS-uri şi softuri de navigaţie Garmin şiNavigon au anunaţt că au semnat o înţelegere prin care Garmin vaprelua compania privată Navigon, informează PC Magazine.

Cunoscut în principal pentru aplicaţia pentru iPhoneMobileNavigator, Navigon realizează şi device-uri portabile denavigaţie GPS, dar şi software GPS pentru mai multe sisteme deoperare pentru smartphone-uri.

"Cu Navigon, preluăm de asemenea una dintre cele mai vânduteaplicaţii de navigaţie pentru iPhone şi Android - ceea ce va ducela un avans al veniturilor în viitor", a declarat într-un comunicatpreşedintele şi COO-ul companiei Cliff Pemble.

În ultima vreme, companii precum Navigon şi Garmin au fostnevoite să intre pe piaţa software-ului de navigaţie pentrusmartphone-uri, tot mai mulţi clienţi luând decizia să renunţe laideea de a cumpăra un device GPS în favoarea unui smartphone cu GPSinclus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels