Business Hi-Tech

Producătorul de soft financiar BlackLine ţinteşte o evaluare de 1 mld. dolari prin listare

Producătorul de soft financiar BlackLine ţinteşte o...

Autor: Adrian Seceleanu

03.10.2016, 00:04 533

Producătorul de software financiar şi de contabilitate BlackLine a depus la autorităţile americane de reglementare a pieţei bursiere documentaţia necesară pentru lansarea unei oferte publice iniţiale pe Nasdaq, ţinta companiei fiind de a obţine astfel 100 de milioane de dolari şi o evaluare de un miliard de dolari, scrie Reuters.

Compania cu sediul în Los Angeles are printre clienţi nume mari precum Coca-Cola, Under Armour sau Dow Chemical. În procesul de listare BlackLine lucrează alături de Goldman Sachs, J.P. Morgan, Raymond James, William Blair and Baird. BlackLine a avut anul trecut venituri de 83,6 mil. dolari şi o pierdere de 24,7 mil. dolari.

Compania are peste 1.500 de clienţi şi peste 147.000 de utilizatori pentru produsele sale care sunt utilizate inclusiv pentru generarea rapoartelor financiare trimestriale ale companiilor. Fondul de investiţii Silver Lake, care a investit peste 200 mil. dolari în companie, deţine 47% din acţiuni, notează Wall Street Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO