Business Hi-Tech

Publicitate video prin mesageria online

02.11.2004, 00:00 12

Utilizatorii de aplicatii de mesagerie online (IM -instant messanging) au semnalat un nou tip de spam - mesaje nesolicitate cu caracter comercial- sub forma unor clipuri video care apar sub forma unor mesaje de la necunoscuti, in special in reteaua America Online (AOL).
Oficiali ai companiei americane furnizoare de servicii Internet au anuntat ca nu este vorba de spam, ci de publicitate online, care a fost directionata spre acei utilziatori care au acceptat sa primeasca astfel de oferte.
Practic, daca utilizatorul accepta un astfel de mesaj, se deschide automat o fereastra pop-up, care reda un mic clip video. Mai mult, clipul se instaleaza ca o componenta permanenta a aplicatiei de mesagerie, ruland de fiecare data cand utilzatorul reporneste aplicatia. Cele mai raspandite clipuri de acest gen au fost in ultimele zile mesaje cu caracter politic, in perspectiva alegerilor de astazi din Statele Unite.
Un astfel de clip dureaza aproximativ 30 de secunde, timp in care nu poti comunica normal cu prietenii aflati in lista de contacte, spun cei care au avut astfel de probleme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels