Business Hi-Tech

Punctele de fidelitate ale clientilor din telefonia mobila, administrate cu un soft produs in Cluj

15.10.2007, 23:42 349

Clujeanul Adrian Radulescu (47 de ani) se afla, din decembrie 2006, in fruntea departamentului tehnic din cadrul companiei engleze de software Business Logic Systems Ltd. In calitate de director tehnic (Chief Technical Officer - CTO), Adrian Radulescu coordoneaza, din cadrul singurului centru de productie din cadrul Business Logic Systems, dezvoltarea tuturor produselor software, care ajung ulterior sa aiba zeci de milioane de utilizatori.
La Cluj sunt dezvoltate produse de software pentru industria de telecomunicatii, precum Loyalty Points Manager (prin care utilizatorii primesc bonusuri in puncte de loialitate daca sunt activi in cadrul unei retele de telefonie mobila) sau Loyalty Suit (care ofera bonusuri pentru utilizatorii de cartele preplatite).
"Ce fac acum este un vis atins. Inainte, pe cand lucram ca si cercetator in cadrul Institutului de Tehnica de Calcul din Cluj, speram sa ajung macar la o conferinta la Budapesta, sau cel mult la Praga. Asta era maxim ce iti puteai dori. Acum este o mare satisfactie sa mergi in Australia sa implementezi un produs pe care il folosesc 2,5 milioane de clienti de acolo, care primesc bonusuri prin intermediul unui produs realizat aici", a declarat Adrian Radulescu, care are o experienta de 24 de ani in IT.
Unul dintre produsele pentru industria telecom, InTeleStage, realizat de Business Logic System este ultilizat, in prezent, de peste 20 de milioane de persoane din intreaga lume, dintre care 5 milioane de utilizatori de telefonie mobila din Malaiezia, dar si in Australia, Arabia Saudita.
In aceasta pozitie, Adrian Radulescu este implicat in deciziile de dezvoltare de noi produse software in cadrul companiei si participa la sedintele din cadrul echipei de management.
Clujeanul Adrian Radulescu a absolvit Facultatea de fizica in cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca si a fost cercetator principal in cadrul Institutului de Tehnica de Calcul din Cluj-Napoca timp de 11 ani, in domeniul baze de date.
Primul contact cu modul de lucru dintr-o companie straina l-a avut in 2002, cand a activat in cadrul unei companii care dezvolta produse de calcul de optiuni in piata bursiera japoneza. A urmat apoi postul de software development manager, in cadrul Business Logic Systems. Adrian Radulescu este de parere ca experienta de munca intr-o companie globala este importanta in CV-ul unui specialist IT.
"Romanii sunt foarte apreciati in domeniu pentru ca sunt foarte seriosi. In firme globale de software vin cei care vor sa lucreze, care pun pasiune in ceea ce fac. Termenele sunt stricte, stai noaptea, vii si duminica daca trebuie. Nu te poti juca. Daca nu merge o platforma in seara de Craciun, trebuie rezolvata problema", povesteste Adrian Radulescu. El afirma ca, in prezent, mai exista specialisti IT pe piata clujeana de forta de munca, dar este mai greu sa fie atrasi in cadrul unei companii pentru ca exista o concurenta mai mare intre firme.
Pe de alta parte, specialistii in IT nu mai sunt tentati neaparat de ofertele din strainatate pentru ca nu mai exista o diferenta enorma intre salariile de aici si cele din strainatate, este de parere Radulescu.
Business Logic Systems este o companie cu capital privat, infiintata in 1998, care ofera solutii software pentru operatori din industria telecom.
Toate produsele sale, vandute in intreaga lume, sunt realizate de catre centrul de productie si dezvoltare din Cluj-Napoca, centru infiintat in 2001. Din acel moment, echipa a ramas constanta, fiind formata din aproximativ 60 de persoane, dintre care jumatate lucreaza direct pe dezvoltarea de software.
Centrul din Cluj se ocupa cu producerea de software si cu livrarea acestuia catre clientii din intreaga lume si ofera si suport tehnic.
Principalii clienti ai Business Logic Systems sunt Telstra (Australia), Celcom (Malaiezia), alaturi de Vodafone, Orange, Cosmote. Compania este Microsoft Certified Gold Partner.
Produsele dezvoltate de Business Logic System la Cluj nu sunt inca disponibile pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO