Business Hi-Tech

"Pe iarba sau pe PC, sportul e sport"

07.07.2005, 18:35 15

Multe idei neobisnuite graviteaza in lumea pasionatilor de jocuri video, iar unele chiar sunt sustinute cu o energie iesita din comun - asa este si propunerea unui britanic pasionat de fotbal pe computer, ca jocurile video care creeaza competitii in viata reala sa fie recunoscute oficial drept sporturi.

Supranumit de presa "Beckham virtual al Marii Britanii" pentru ca este cel mai bun la fotbal pe calculator, Ahmad Kholwadia a explicat pentru BBC News Online motivele pentru care crede ca sportul pe PC nu este cu nimic diferit de competitiile adevarate din fotbal, rugby sau tenis.

"Competitiile legate de jocuri video reprezinta un sport nou, care poate ca nu-l solicita fizic pe individ, insa cu siguranta cer un efort mental", a spus Kholwadia. "Sporturi precum biliard sau darts nu necesita practic nici un efort fizic, dar sunt considerate sporturi in adevaratul sens al cuvantului. Atunci de ce n-ar fi si sporturile din jocuri video considerate sporturi adevarate?" Poate ca unul din motivele pentru care jocurile sunt inca marginalizate este imaginea invechita a pasionatilor, despre care se crede ca sunt tipi nesociabili, izolati, insa acest lucru era valabil acum 15-20 ani, sustine britanicul.

In plus, competitiile intre fanii jocurilor au depasit stadiul de simpla distractie sau hobby, in prezent existand evenimente de mari dimensiuni, cu sponsori si premii. Iar cine vrea sa fie printre cei mai buni la jocuri, trebuie sa dea dovada de sacrificiu si efort la "antrenamente", exact ca in cazul sporturilor adevarate, spun sustinatorii acestui nou gen de competitii.

"Din experienta, pot spune ca cei care se lupta in lumea jocurilor video sunt oameni normali, cu studii, slujbe, familie si prieteni. Daca sunteti pasionati de jocuri, cu siguranta va puteti face noi prieteni si, cine stie, poate castigati si ceva bani", a conchis Kholwadia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO