Business Hi-Tech

Radu Apostolescu, eMag: următorul război pe piaţă va fi cel al televizoarelor inteligente

Radu Apostolescu, eMag: următorul război pe piaţă va fi cel al televizoarelor inteligente

Autor: Adrian Stefan Seceleanu, Magraon Andreea

28.01.2011, 12:39 66

Următoarea "mare bătălie" între producătorii de gadgeturi se vapurta pe segmentul smart TV-uri, televizoarele conectate lainternet, care au un computer integrat, estimează Radu Apostolescu,fondator şi director de marketing al eMag. Fenomenul a luatamploare deocamdată în special în Statele Unite, spune el.

"Deja la expoziţia CES în Statele Unite au fost standuri întregidedicate acestor echipamente, probabil că acest lucru urmează să sedezvolte şi în Europa, imediat ce va exista conţinut pentru acesttip de televizoare. SmartTV-urile sunt uşor de manevrat pentru cătelecomenzile pot avea şi forma unei tastaturi complete. Este OK săte uiţi la mailuri şi la pagini web de pe TV, dar ceea ce va ducela creşterea cererii va fi apariţia unui furnizor de conţinut videoaşa cum este Netflix în Statele Unite. Este nevoia să apară şi înEuropa un ecosistem şi atunci cererea va creşte. La mailuri şi pepagini web te poţi uita şi de pe calculator şi de pe tabletă", adeclarat Apostolescu joi, în cadrul şedinţei deschise de redacţieZF Expert.

Nimeni nu va cumpăra un televizor de acest tip doar pentru căare o tehnologie senzaţională încorporată, a adăugat Apostolescu."Consumatorii nu mai fug după tehnologie de dragul tehnologiei, cidupă conţinut. Produsele care nu pot oferi şi conţinut, sau care nuoferă acces uşor la conţinut nu vor avea succes."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO