Business Hi-Tech

RCS&RDS a lansat servicii de telefonie mobila in Oradea

17.10.2007, 21:23 1088

Operatorul telecom RCS&RDS a lansat in urma cu cateva zile, exclusiv in orasul Oradea, serviciile de telefonie mobila, pe baza licentei 3G obtinute anul trecut la licitatia organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei.
RCS&RDS devine astfel al cincilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, alaturi de Orange, Vodafone, Cosmote si Telemobil (Zapp).
Serviciile RCS&RDS au fost lansate sub brandul DigiMobil si pot fi in prezent contractate doar de clientii serviciilor de televiziune prin cablu, telefonie fixa sau acces la internet din Oradea, numerele de telefon avand prefixul 0770. Clientii serviciului de telefonie mobila pot apela si pot fi apelati din alte retele de telefonie mobila si fixa, compania avand semnate contracte de interconectare cu operatorii Cosmote, Orange, Romtelecom, Telemobil (Zapp) si Vodafone.
Din oferta comerciala publicata de RCS&RDS rezulta ca operatorul intra si pe piata de telefonie mobila cu aceeasi strategie agresiva de preturi cu care a castigat un numar semnificativ de clienti si pe piata de telefonie fixa si internet. Astfel, RCS&RDS nu va percepe un abonament pentru serviciile de telefonie mobila si le va furniza clientilor gratuit, in custodie, unul sau doua telefoane mobile 3G, produse de compania chineza Huawei.
Tarifele pentru convorbirile catre numerele de telefon fix sau mobil din reteaua RCS&RDS vor fi tarifate cu 0,01 euro/minut, tarif valabil si pentru mesajele text (SMS) catre numerele de telefon mobil DigiMobil. Apelurile catre celelalte retele de telefonie mobila vor fi tarifate cu 0,08 euro/minut, cu exceptia apelurilor catre utilizatorii Cosmote, care vor fi tarifate cu 0,10 euro pe minut.
Apelurile catre Romtelecom si alte retele de telefonie fixa vor fi taxate cu 0,02 euro pe minut, iar cele catre retele de telefonie fixa din tarile UE cu 0,08 euro/minut. Apelurile catre retelele de telefonie mobila din UE vor fi tarifate cu 0,18 euro/minut.
RCS&RDS nu a comunicat lansarea DigiMobil decat in Oradea, anuntul nefiind transmis la nivel national. Operatorul comunicase cu o saptamana in urma ca va lansa la jumatatea lui 2008 serviciile de telefonie mobila.
Singurul comentariu al oficialilor companiei pe tema lansarii DigiMobil ii apartine lui Alexandu Oprea, presedinte si director general al RCS&RDS. "DigiMobil este serviciul de telefonie mobila care ofera abonatilor confortul si mobilitatea de care acestia au nevoie. Nu intamplator, DigiMobil se adreseaza in special abonatilor fideli ai RCS & RDS, care au avut incredere in serviciile noastre si au contribuit la dezvoltarea companiei intr-o piata extrem de competitiva".
Pe de alta parte, conform operatorilor de la serviciul de relatii cu clientii RCS& RDS din Oradea, serviciile de telefonie mobila DigiMobil vor fi extinse in restul tarii atunci cand "se va implementa bine reteaua si semnalul va fi perfect". "Deocamdata serviciul a fost lansat doar in Oradea, pana ne asiguram ca totul este in regula, ca functionalitatea este perfecta. Este un fel de perioada de proba", au spus reprezentantii serviciului de relatii cu clientii. Potrivit aceleiasi surse, utilizatorii RCS&RDS din Oradea vor fi contactati din aceasta saptamana de agenti de vanzari ai companiei, pentru a li se oferi serviciul. "Orasul Oradea este impartit intre mai multi agenti de vanzari ai companiei, care vor contacta fiecare utilizator."
Clientii RCS&RDS vor avea posibilitatea de a utiliza de pe telefonul mobil o parte din minutele gratuite in reteaua de telefonie fixa a RCS&RDS, aferente contractelor de telefonie fixa sau acces la internet. "Daca un client are 500 de minute in reteaua RCS& RDS, el va putea alege, spre exemplu, ca 200 sa fie utilizate de pe telefonul mobil", conform serviciului de relatii cu clientii al RCS&RCS Oradea.
RCS&RDS intentioneaza sa obtina 500 mil. dolari (354 mil. euro) din listarea unui pachet de actiuni reprezentand 15% din capital la Bursa de Valori de la Londra, oferta publica fiind prevazuta pentru inceputul lui decembrie. Compania este astfel evaluata la 3,5 mld. dolari (2,48 mld. euro). Zoltan Teszari, actionarul majoritar, va deveni oficial miliardar in urma acestei operatiuni.
RCS&RDS avea la jumatatea acestui an aproape cinci milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO