Business Hi-Tech

RCS&RDS ar putea emite bonduri de 200 mil. $

25.11.2009, 23:04 184

RCS&RDS, cea mai mare companie telecom controlata de unroman, care s-a extins in mai multe tari din regiune, va discuta pe22 decembrie, intr-o adunare extraordinara a actionarilor, emitereaunor obligatiuni cu o valoare maxima de 200 mil. dolari.

Obligatiunile vor fi oferite spre subscriere catre investitoriinternationali, inclusiv catre cumparatori institutionalicalificati si vor putea fi tranzactionate inclusiv prin intermediulpietelor internationale de capital.

RCS a mai incercat in 2007 sa obtina intre 400 si 600 mil.dolari printr-o listare la Londra, insa a sfarsit prin a contractaun credit record, de 500 mil. dolari, de la ING si Citi.RCS&RDS avea datorii totale de 567 mil. euro la finele anuluitrecut.

Compania are nevoie de bani atat pentru finantarea serviciuluidatoriei, cat si pentru investitii, in contextul in care achizitiaZapp de catre Cosmote a lasat RCS&RDS singura in fatagigantilor Orange, Vodafone si Deutsche Telekom / OTE.

Cei mai mari actionari ai RCS sunt oradeanul Zoltan Teszari (43%din actiuni) si fondurile de investitii Quadrant (20%) si EPIC(5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels