Business Hi-Tech

RCS&RDS ar putea strange intre 390 si 540 mil. $ la Londra

23.10.2007, 20:36 24

Operatorul telecom RCS&RDS va scoate pe 6 noiembrie la vanzare pe Bursa din Londra 74,436 milioane de GDR-uri (titluri care au la baza actiunile companiei), la un pret cuprins intre 5,25 si 7,25 dolari.
Compania ar putea obtine intre 390 mil. dolari si 540 mil. dolari, pretul titlurilor RCS&RDS urmand sa fie stabilit in functie de cerere.
Pietele bursiere mondiale sunt in scadere in acest moment, fapt ce ar putea influenta pretul la care vor fi cotate titlurile RCS&RDS.
Operatorul intentioneaza sa utilizeze fondurile obtinute la Londra pentru intrarea pe alte piete din regiune si dezvoltarea retelei de telefonie mobila din Romania.
Oferta RCS&RDS cuprinde si o optiune de suprasubscriere de 4,965 milioane de GDR-uri, a anuntat RCS&RDS pe Bursa de la Londra. Bancile de investitii Morgan Stanley si UBS au fost numite coordonatori globali ai ofertei, avand optiunea de a achizitiona cele 4,9 milioane de titluri la pretul de oferta, in decurs de 30 de zile de la anuntarea acesteia.
In cazul exercitarii optiunii de suprasubscriere, valoarea emisiunii ar putea urca in intervalul 416 mil. dolari - 575 mil. dolari.
Casa de avocatura Badea Clifford Chance este de asemenea implicata in operatiunea de listare.
RCS&RDS nu a publicat deocamdata prospectul emisiunii de titluri si nu a precizat ponderea actiunilor pe baza carora se vor emite GDR-urilor in capitalul companiei. Compania a anuntat insa anterior ca vrea sa obtina 500 mil. dolari din listarea la Londra a unui pachet de actiuni reprezentand circa 15% din capital.
Cetificatele de depozit RCS&RDS se vor tranzactiona la Bursa de la Londra sub simbolul "RCSR".
RCS&RDS avea la jumatatea acestui an aproape cinci milioane de clienti in cele sase piete (Cehia, Croatia, Romania, Serbia, Slovacia si Ungaria) pe care opereaza in prezent, pe cele patru linii de business (televiziune prin cablu, internet, telefonie fixa, televiziune prin satelit).
Listarea RCS&RDS ar fi, prin valoare, cea mai mare operatiune de acest tip a unei firme romanesti. Pe Bursa din Londra s-au mai listat anterior grupul farmaceutic A&D Pharma si Alro - prin compania Vimetco, care mai detine actiuni si la un alt combinat metalurgic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO