Business Hi-Tech

RCS&RDS trebuie sa aiba 12 mil. euro capital pentru 3G

26.07.2006, 19:54 23

Compania de telecomunicatii RCS& RDS isi va majora capitalul social la 12 milioane de euro, aceasta fiind una dintre conditiile pe care compania trebuie sa le indeplineasca pentru depunerea unei oferte pentru achizitionarea unei licente 3G, a declarat pentru Mediafax Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.
"Infuzia de capital a fost aprobata la 14 iulie. Alaturi de proiectul pentru obtinerea unei licente pentru servicii de comunicatii din generatia a treia (3G), actionarii au considerat ca ar fi util companiei un capital mai mare pentru diverse investitii", a adaugat Oprea, care nu a dorit sa ofere detalii. In prezent, RCS&RDS are un capital social de 273.066 de lei. Actionarii societatii sunt Cable Communications Systems NV (Olanda), cu o participatie de 93,15%, alaturi de Zoltan Teszari - 2,03% si Ianos Csaba Ludescher - 1,1%, urmati de alte 16 persoane fizice si juridice cu cote sub 1% din capital. Potrivit caietului de sarcini pentru ultimele doua licente 3G aflate in proprietatea statului, ofertantii vor avea un capital social de cel putin 12 milioane de euro la data depunerii documentatiei, 4 septembrie.
Documentul prevede posibilitatea ca mai multe persoane juridice sa se asocieze in scopul unei oferte comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO