Business Hi-Tech

Renault: outsourcing de 592 de milioane de euro

21.03.2005, 00:00 30


Producatorul francez de automobile Renault a anuntat semnarea unui contract de oustourcing pentru operatiunile sale IT in valoare de 592 de milioane de euro, catre trei furnizori de servicii: Hewlett-Packard (HP), Computer Sciences Corp. (CSC) si Atos Origin.


Acordul se va derula pe cinci ani, au anuntat oficialii Renault. Furnizorul francez de servicii IT si consultanta specializata Atos Origin a luat cea mai mare felie din contract, aproximativ 300 de milioane de euro, pentru dezvoltarea si mentenanta asigurata aplicatiilor software ale producatorului auto. Sunt incluse aici programele de design 3D, dar si cele care supervizeaza productia, vanzarile, activitatile de marketing si asa mai departe. Atos Origin va folosi pentru reducerea cheltuielilor centrele sale de outsourcing din tari precum Brazilia si India, pe langa facilitatile pe care le opereaza in Franta si Spania.


Americanii de la Computer Scriences au primit 175 de milioane de euro pentru cheltuieli de infrastructura - retele, servere, echipamente speciale, pentru care va acorda si suport tehnic. CSC se va ocupa de asemenea de o serie de site-uri web ale companiei Renault.


Hewlett-Packard se va ocupa de computerele desktop si imprimantele din reteaua globala a Renault, urmand sa asigure si suport pentru 87.000 de angajati ai producatorului auto, in 26 de tari. Pentru asta a incasat aproximativ 112,6 milioane de euro.


"Acest contract consolideaza pozitia HP ca furnizor mondial de servicii de outsourcing", a precizat un oficial al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO