Business Hi-Tech

Retailerul Euro GSM pariaza pe stagnare. „In cel mai rau caz scadem cu 5%”

Retailerul Euro GSM pariaza pe stagnare. „In cel mai rau caz scadem cu 5%”
11.04.2010, 23:00 73

Euro GSM 2000, unul dintre cei mai mari retaileri GSM de pepiata locala, controlat de antreprenorii romani Silvia si ZoltFodor, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 21,4 mil. euro,in scadere cu peste 28% fata de 2008.

"Pe segmentul de retail, cifra de afaceri realizata de companianoastra a crescut cu 7% fata de anul precedent, insa valoareaacesteia la nivelul intregii activitati Euro GSM, retail si vanzaridirecte, a fost mai mica fata de anul 2008. Pentru anul in curscredem ca vanzarile se vor mentine la nivelul anului 2009, insaluam in calcul si o eventuala diminuare a afacerilor cu maximum 5%,in conditiile economice actuale", au declarat pentru ZFTransilvania oficialii companiei.

"In pofida acestor aspecte, exista totusi un potential decrestere al pietei determinat de atenuarea luptei concurentiale,astfel ca in conditiile in care magazinele mai putin profitabile cuperformante financiare scazute sunt eliminate treptat, piata poatemanifesta o tendinta de consolidare. Pe piata de retail telecom unrol semnificativ este al operatorilor de telefonie mobila, astfelincat in viitor evolutia acesteia va fi in mare masura influentatade politica adoptata de catre operatori", spun reprezentantiiretailerului.

Reteaua Euro GSM numara in prezent 119 magazine, dintre care 14sunt francize, iar 16 sunt magazine ale partenerilor. Anul trecut,din considerente legate de optimizarea costurilor si asigurareaeficientei activitatilor, compania clujeana a inchis 9magazine.

"Pentru acest an ne propunem relocarea unora dintre magazine inzone cu un potential comercial ridicat, astfel ca de la inceputulanului si pana in prezent 10-15 magazine au fost relocate sau suntin curs de relocare. Din considerente care tin de eficientizareaactivitatii derulate la nivelul intregii retele de magazine EuroGSM, vom inchide unitatile cu performante financiare reduse", auprecizat oficialii Euro GSM.

Totodata, ei au spus ca intentioneaza ca in perioada urmatoarede timp sa deschida doua magazine in localitati in care retailerulGSM nu a mai fost prezent pana acum. Anul trecut reteaua Euro GSMavea 470 de angajati, numarul acestora fiind in prezent in scaderecu 6%. Conducerea companiei a spus ca nu au fost efectuatedisponibilizari masive, insa in anumite situatii s-au realizatoptimizari ale resurselor umane, respectiv transferuri intredepartamentele companiei.

"Ne vom canaliza si in acest an eforturile in directiaperfectionarii resuselor umane, prin organizarea de traininguriperiodice de vanzari si de interrelationare cu clientii. Petru 2010principalul obiectiv al Euro GSM este mentinerea stabilitatiifinanciare prin intermediul eficientizarii activitatiilor derulatela nivelul intregii retele de magazine", au spus reprezentantiicompaniei clujene.

Anul trecut pe piata au aparut zvonuri privind vanzareacompaniei.

"Nu intentionam sa vindem in urmatoarea perioada de timp o partedin pachetul de actiuni al companiei, insa nu excludem eventualeachizitii sau parteneriate, fiind deschisi oricarei oportunitati insprijinul dezvoltarii retelei de magazine in conditii deprofitabilitate", spun oficialii Euro GSM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO