Business Hi-Tech

Retelele locale, magnet pentru producatorii de cablu

30.03.2005, 00:00 16


Dupa liberalizarea pietei de telefonie fixa, dezvoltarea retelelor locale a devenit o oportunitate pentru furnizorii de fibra optica. In acest context, Nexans, unul din liderii europeni ai producatorilor de cablu, curteaza mai multi operatori romani.


"Am furnizat fibra optica operatorului alternativ Atlas Telecom si suntem in negocieri cu RomTelecom", a declarat Veronique Stappers, director de marketing al diviziei telecom din cadrul Nexans.


Nexans a lansat recent o tehnologie de suflare a cablurilor de fibra optica prin conducte de telecomunicatii, special adresata operatorilor de telefonie care au retele locale. "Suflarea" fibrei presupune inlocuirea retelelor locale (3-4 km) existente cu un cost minim.


Furnizorii de retele locale sunt principala tinta a Nexans, intrucat retelele interurbane (long distance) sunt supradezvoltate pentru necesarul de telecomunicatii al Romaniei. Operatori precum Transelectrica, Societatea Romana de Radiocomunicatii, Telecomunicatii CFR au investit deja in mii de kilometri de fibra optica.


Nexans s-a desprins din Alcatel in 2000, an in care investitiile in infrastructura pentru 3G au atins momentul de varf. In 2004, cifra de afaceri a companiei a fost de 4,9 miliarde de euro. Nexans produce cabluri pentru industria energetica si pentru telecomunicatii, grosul vanzarilor (73%) mergand catre piata europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO