Business Hi-Tech

Românii au transferat 3 mil. euro prin serviciul MoneyGram disponibil în magazinele Orange

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Ioana Nita

11.08.2014, 00:00 199
În prima jumătate a acestui an, românii au transferat circa trei milioane de euro prin intermediul serviciului de transfer de bani MoneyGram pus la dispoziţie clienţilor în magazinele Orange – cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telecom. În general, serviciul de transfer de bani din cadrul magazinelor Orange este folosit de românii care primesc bani de la rudele aflate în străinătate, potrivit reprezentanţilor operatorului. Valoarea medie a unei tranzacţii depăşeşte salariul minim pe economie (900 de lei brut), însă se transferă şi sume mari de bani – câteva mii de euro, mai ales în preajma sărbătorilor de peste an. Unul dintre motivele pentru care românii aleg să folosească serviciul de transfer de bani MoneyGram din magazinele Orange este faptul că aceştia pot primi banii şi în euro. 
 
„Orange a ales să le ofere clienţilor posibilitatea să primească banii în moneda aleasă de expeditor, pentru ca apoi să decidă singuri dacă o transformă în lei sau o păstrează ca atare“, conform reprezentanţilor Orange. Aproape jumătate din sumele de bani primite de români sunt în euro. De asemenea, clienţii aleg să utilizeze serviciul de transfer de bani din magazinele Orange pentru că acestea sunt deschise până mai târziu decât alte reţele, inclusiv sâmbăta, când se fac de altfel cele mai multe tranzacţii.  Primele cinci ţări din care s-au primit bani anul acesta, în funcţie de numărul tranzacţiilor, sunt Marea Britanie, Italia, Spania, Germania şi SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO