Business Hi-Tech

Romsym Data ridica stacheta la 2,8 mil. euro

08.04.2004, 00:00 17

Romsym Data, companie distribuitoare de produse software din Romania, vrea sa ajunga in acest an la o cifra de afaceri de 2,8 milioane de euro, cu aproape o jumatate de milion de euro mai mult decat in 2003, cand a totalizat 2,3 milioane de euro. "Dupa ce solutiile antivirus produse de Symantec au contribuit in 2003 cu 40 % la cifra noastra de afaceri, in acest an cred ca solutiile din categoria Business Intelligence (Business Objects, SPSS, etc) vor avea cea mai mare pondere", afirma Razvan Balint, director general al companiei.
Activitatea de baza a firmei Romsym Data, infiintata in anul 1992, este distributia de software, printre partenerii sai numarandu-se Symantec, Macromedia, Adobe si Veritas.
Rezultatele obtinute de Romsym Data pe piata produselor software au fost influentate de gradul ridicat al pirateriei din Romania, spuen Balint. Rata pirateriei la softul de business se situa, in anul 2002, la 70%, cele mai afectate dintre produsele distribuite de Romsym Data fiind cele produse de companiile Macromedia si Adobe.
Intrucat si domeniul IT este strans legat de contextul evolutiei economice internationale, efectele globalizarii nu vor inceta sa apara. Unul dintre ele va consta in facilitarea cumpararii de software prin intermediul mijloacelor electronice, ceea ce ar putea duce la disparitia distribuitorilor din cauza eliminarii transferului fizic de bunuri, a subliniat oficialul companiei Romsym Data. "Din acest motiv, politica Romsym prevede o orientare catre furnizarea de know-how si catre implementarea de solutii complete pentru un spectru larg de nevoi organizationale si de business ale clientilor sai", a precizat oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO