Business Hi-Tech

Romsys: arhiva digitala a proprietatilor imobiliare

21.09.2005, 18:36 43

Furnizorul de solutii IT&C din Romania Romsys a incheiat un contract cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), conform caruia compania va contribui la realizarea unei baze de date si a unei arhive digitale a titlurilor de proprietate emise in baza legilor proprietatii.

Arhiva titlurilor de proprietate va fi transpusa in format digital, iar specialistii Romsys vor extrage informatiile din aceasta arhiva si vor crea o baza de date a tuturor proprietarilor.

Compania va realiza de asemenea o aplicatie software prin care baza de date si arhiva digitala sa poata fi actualizate si verificate la zi.

"Este foarte important sa implementam tehnologii noi, moderne, care sa ne usureze munca si sa poata genera eficienta in relatia cu sectorul public", a declarat Cristian Ilie, directorul general al ANCPI, referindu-se la proiectele institutiei cu privire la informatizarea intregului sistem de inregistrare a proprietatilor imobiliare.

Contractul incheiat intre Romsys si ANCPI se va finaliza la sfarsitul anului 2005 si reprezinta doar o parte din proiectul de conversie in format digital a titlurilor de proprietate.

"Romsys a devenit partener in acest proiect ambitios in urma unei licitatii internationale, la care au participat companii din tara si strainatate. Solutia propusa de Romsys s-a ridicat la standardele europene impuse de caietul de sarcini, ceea ce, in conditiile unui raport pret/calitate competitiv, ne-a asigurat castigarea contractului", a explicat Liviu Niculescu, director executiv al departamentului de vanzari Romsys. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO