Business Hi-Tech

Romtelecom a numit un nou director executiv

25.04.2007, 19:18 101

Romtelecom a eliminat din structura de management a companiei pozitia de director general adjunct si a creat un nou post, de director executiv servicii pentru afacere, in care a fost numit la inceputul acestei luni un manager care vine de la Cosmote Grecia, au declarat pentru ZF surse apropiate operatorului.
Schimbarile vin ca urmare a demisiilor inaintate luna trecuta de cinci directori din cadrul Romtelecom, dintre care trei din structura de management superior a operatorului. Unul dintre cei cinci demisionari, Efstratios Angelinos, fost director general adjunct al companiei, a parasit postul de la Romtelecom pe data de 15 aprilie. El conducea practic Romtelecom alaturi de fostul CEO al operatorului, americanul James Hubley.
Ca si noul CEO al Romtelecom, Efthymios Papapostolou - noul director executiv servicii pentru afacere vine din Grecia, de la una dintre companiile detinute de grupul telecom OTE, respectiv operatorul de telefonie mobila Cosmote.
Efthymios Papapostolou a detinut diverse pozitii in cadrul mai multor companii din Grecia, intre care Cosmote (din iunie 2006 ca director achizitii, iar intre 1997 si 2000 a avut functii de manager proiect si director adjunct achizitii), OTENET (intre 2000 si 2006 a fost director resurse umane, calitate si achizitii) si Panafon/Vodafone (unde a fost inginer de proiect si inginer senior de proiect intre 1994 si 1997). Papapostolou va coordona in cadrul Romtelecom directiile proprietati imobiliare, achizitii & logistica si administrativ si se va afla in subordinea directorului general, Yorgos Ioannidis. Contactati de ZF, reprezentantii Romtelecom au confirmat modificarile, dar nu au dorit sa ofere alte detalii.
Luna trecuta, trei oameni din structura de top management a Romtelecom si alti doi din esalonul secund al conducerii companiei si-au depus demisia din functii. Cei cinci sunt Efstratios Angelinos - director general adjunct, George Argentopoulos - director operatiuni retail, David Craig - director operatiuni wholesale, Karel Cisler - director IT si Alexandros Papageorgiou - director de resurse umane. Romtelecom a raportat anul trecut venituri in scadere cu 3,8% fata de 2005, de 894,8 mil. euro, si un profit 55,2 mil. euro, mai mic cu 35%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO