Business Hi-Tech

RomTelecom ar putea integra ARtelecom

12.10.2004, 00:00 33

Furnizorul de servicii Internet ARtelecom ar putea fuziona prin absorbtie cu RomTelecom, operatiunea fiind un prim pas in consolidarea strategiei operatorului de telecomunicatii in domeniul transferului de date si accesului la Internet, au declarat surse din cadrul ARtelecom.
"Decizia va fi luata in sedinta Consiliului de Administratie al RomTelecom convocata pe 12 octombrie. Daca va fi aprobata propunerea, ARtelecom va functiona ca divizie a operatorului de telefonie", spun sursele citate. RomTelecom detine peste 99% din capitalul social al ARtelecom.
Infrastructura companiei a fost realizata de Intracom Bucuresti si se bazeaza pe echipamente Cisco, HP, Sun Systems si altele. Directorul general al ARtelecom, Voicu Albu, a declart ca cifra de afaceri a ARtelecom pe 2003 a fost de doua milioane euro, iar anul acesta va atinge circa 4,5 milioane euro. Compania ocupa locul doi in clasamentul furnizorilor de servicii Internet prin dial-up si se situeaza intre primele zece companii in privinta serviciilor de acces prin linii dedicate, conform aprecierilor reprezentantilor societatii.
Principalii concurenti ai ARtelecom pe piata serviciilor de acces la Internet sint XNet, divizie a Mobifon (Connex), Romania Data Systems (RDS), Astral si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO