Business Hi-Tech

Romtelecom forteaza cresterea pe internet

30.10.2007, 19:59 58

Romtelecom a lansat ieri doua abonamente de acces la internet care includ in tarif si furnizarea unui calculator de birou sau a unui laptop si a extins pana la sase luni perioada in care clientii nu platesc abonamentul, pentru a-si atinge obiectivul agresiv de a adauga in doar trei luni inca 70.000 de clienti.
In tot anul 2006, Romtelecom a atras 90.000 de clienti pentru serviciul de acces la internet ClickNet.
Concurat puternic pe telefonia fixa si serviciile de acces la internet de RCS&RDS si UPC, iar mai nou si de Vodafone si Orange, Romtelecom a dat tonul in piata, dupa schimbarea de management din acest an, cu reduceri semnificative ale preturilor sau a replicat la miscarile celorlalti jucatori cu oferte asemanatoare.
Unul dintre exemple este reducerea in luna mai cu 50% a tarifelor pentru serviciile de acces la internet si lansarea unor abonamente cu convorbiri nelimitate in reteaua proprie sau in orice retea fixa, la fel ca rivalul UPC.
Romtelecom este primul operator de pe piata locala care desfasoara la nivel national o promotie prin care este furnizat un computer alaturi de serviciul de acces la internet.
Calculatoarele oferite de Romtelecom sunt disponibile doar pentru abonamente incheiate pe trei ani.
Computerul desktop, furnizat de Flamingo, care include si un monitor de 17 inci, este disponibil cu un abonament ClickNet cu o viteza de 3Mbps si are un tarif de 20 euro/luna (fara TVA), cu 7,5 euro mai mult decat tariful practicat doar pentru accesul la web.
Astfel, in trei ani, pretul platit esalonat pe desktop este de 321 euro, inclusiv TVA. Laptopul marca Fujitsu Siemens este disponibil cu un abonament ClickNet cu o viteza de 6 Mbps si are un tarif lunar de 39 euro/luna (fara TVA), cu 14,5 euro mai mult decat pretul pentru un abonament ClickNet obisnuit. In trei ani, pretul suplimentar platit pentru laptop este de 621 euro, inclusiv TVA.
Practic, Romtelecom finanteaza achizitia de catre clientii sai a unui PC, cu plata esalonata in 36 de rate lunare.
Computerul desktop Flamingo GEMINA V furnizat de Romtelecom cu serviciul ClickNet are urmatoarea configuratie: procesor Intel Celeron 420 la 1,6 Ghz, memorie de 512 MB DDR 2, hard disc de 80 GB SATA, unitate DVD+/- RW Dual Layer, sistemul de operare Windows XP Home preinstalat si un monitor LCD de 17 inci HANNS, cu o garantie de trei ani.
Laptopul Fujitsu Siemens Computers Esprimo Mobile D 9500 are urmatoarea configuratie: procesor Intel Celeron M 540 la 1,86 Ghz, memorie de 512 MB, hard disc de 80 GB, unitate DVD RW, monitor de 15,4 inci, sistem de operare Windows Vista Home Basic si are o garantie de doi ani.
"Aceasta este o prima initiativa dintr-o strategie mai larga care adreseaza nevoile specifice ale companiilor mici si mijlocii. Oferta care include un calculator alaturi de conexiunea de internet de banda larga este o solutie de comunicatii 'la cheie', pe principiul ca clientii nostri trebuie sa se poata concentra pe dezvoltarea afacerii lor, iar serviciile de comunicatii trebuie sa fie un bun fundament pentru aceste eforturi", a spus pentru ZF George Makowski, director executiv comercial pe segmentul business al Romtelecom.
Compania a anuntat ca a extins si perioada in care clientii noi ClickNet nu vor plati abonamentul. Clientii care se aboneaza pe un an nu vor plati abonamentul trei luni, iar cei care se aboneaza pe trei ani nu vor plati abonamentul sase luni. Dupa aplicarea reducerii de 50% fata de pretul de lista (valabile incepand cu luna mai), abonamentele ClickNet au preturi intre 7,5 si 24,5 euro fara TVA.
Abonamentele pentru serviciile de acces la internet ale RCS&RDS au un tarif de 35 de lei (inclusiv TVA) pentru o viteza de 3 Mbps si de 45 de lei (inclusiv TVA) pentru viteze de 4 Mbps. Tarifele UPC sunt de 25 de lei (fara TVA) pentru viteze de 1 Mbps, 35 de lei (fara TVA) pentru viteze de 10 Mbps si de 60 de lei (fara TVA) pentru viteze de 20 Mbps.
Piata locala de servicii de acces la internet a fost estimata anul trecut la 155 mil. euro.
Liderul de piata este RCS&RDS (500.000 de clienti), urmat de Romtelcom (260.000 clienti) si UPC (140.000 clienti).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO