Business Hi-Tech

Romtelecom nu ia bani pe IPTV pana in mai

11.04.2010, 23:01 26

Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pepiata locala, a extins pana in data de 9 mai perioada in care oferagratuit serviciul sau de televiziune prin internet (IPTV), ca partea efortului companiei de a-si mari cota pe acest segment de piata.Serviciile TV prin internet nu sunt platite pana pe 9 mai nici declientii existenti ai platformei, nici de cei care se vor abona inperioada urmatoare, potrivit oficialilor Romtelecom.

Compania a lansat in decembrie 2009 serviciul sau IPTV, carepoate fi achizitionat de utilizatorii care cumpara si servicii devoce fixa si internet de la Romtelecom si locuiesc in cele 10 orasein care reteaua operatorului permite furnizarea acestui serviciu.Pentru utilizarea serviciului IPTV este necesara si utilizarea unuimodem special, care este insa oferit gratuit de companie in anumiteconditii. Pretul de lista al serviciului IPTV, prin care pot fireceptionate 91 de posturi TV - dintre care cateva si in format deinalta definitie (HD), este de 2,9 euro pe luna (fara TVA).

Compania controlata de grupurile telecom OTE (Grecia) siDeutsche Telekom (Germania) este numarul trei pe piata TV dinRomania, dupa RCS&RDS si UPC, cu putin peste 900.000 declienti, in special pentru televiziunea prin satelit. In 2008romanii au platit 383 mil. euro pe servicii TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO