Business Hi-Tech

Romtelecom obţine o certificare a serviciilor de telecom furnizate altor operatori

Dumitru Vlad, Director servicii wholesale în cadrul Romtelecom

Dumitru Vlad, Director servicii wholesale în cadrul Romtelecom

Autor: Adrian Seceleanu

22.01.2014, 14:36 472

Romtelecom, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii de pe piaţa locală, a obţinut o certificare a nivelului de furnizare a serviciilor către alţi operatori de comunicaţii de la Forumul Metro Ethernet, o alianţă globală din industrie ce cuprinde mai mult de 220 organizaţii inclusiv furnizori de servicii de telecomunicaţii, potrivit datelor comunicate de operator.

“Romtelecom este primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei şi al treilea din Europa care obţine certificarea CE 2.0, din partea MEF (Forumul Metro Ethernet) - alianţă consacrată din industria globală de telecomunicaţii. Aceasta certifică abilitatea operatorului de a furniza servicii de ultimă generaţie între operatori”, potrivit datelor Romtelecom.

În urma  realizării unor teste de către Iometrix, un laborator de testare autorizat de MEF, Forumul Metro Ethernet a certificat serviciile Romtelecom Wholesale L2 Connect 2.0 E-Line şi L2Connect 2.0 E-Access cu CE 2.0. “Aceste servicii oferă soluţii care permit standardizarea şi eficientizarea proceselor de furnizare, operare şi achiziţie a serviciilor între operatori.”

„Certificarea (…) facilitează interconectarea cu operatori regionali şi globali, consolidând reţeaua noastră la nivel regional. Ne-am angajat să continuăm investiţia noastră în (…) tehnologii de reţea pentru a ne consolida şi dezvolta portofoliul de produse”, a declarat Dumitru Vlad, Director servicii wholesale în cadrul Romtelecom.

“Romtelecom a devenit primul operator din regiunea de Sud-Est căruia i s-a acordat certificarea MEF CE 2.0. Aceasta este o acreditare importantă care (…) va deschide noi pieţe pentru acesta”, a declarat Eric Puetz, Co-Chair & Director al Comitetului de Certificare MEF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24