Business Hi-Tech

Romtelecom si Cosmote ataca piata business impreuna

18.09.2008, 21:15 35

Romtelecom si Cosmote Romania, operatori telecom controlati de grupurile OTE si Deutsche Telekom, au lansat doua abonamente de comunicatii integrate fix-mobil pentru clientii persoane juridice, care includ minute gratuite sau nelimitate pentru apeluri fixe, mobile sau fix-mobil, la tarife incepand cu opt euro/luna, fara TVA.

"Odata cu lansarea pachetelor Convergent 1.000 si Convergent Nelimitat, cele doua companii redefinesc conceptul de 'convorbire in retea'. Cu optiuni care cuprind de la mii de minute gratuite la apeluri gratuite (sau convorbiri) nelimitate, companiile isi pot optimiza operatiunile avand un control mai bun asupra costurilor", conform oficialilor Romtelecom si Cosmote.

Convergent 1.000 se adreseaza micilor intreprinzatori si companiilor mici si mijlocii, in timp ce Convergent Nelimitat a fost creat pentru clientii tip corporatii, cu un volum mare de trafic.

Pachetul Convergent 1.000 include fie o linie Romtelecom si doua cartele Cosmote, precum si 1.000 de minute gratuite lunar pentru fiecare linie.

Tariful per utilizator (linie) pentru un pachet Convergent 1.000 incepe de la opt euro/luna, fara TVA.

Convergent Nelimitat permite apeluri nelimitate in cadrul unui grup prestabilit de linii fixe si mobile, indiferent de intervalul orar. Tariful per utilizator (linie) pentru un pachet Convergent Nelimitat incepe de la 12,17 euro/luna, fara TVA.

Companiile care contracteaza produsele mentionate vor primi doua facturi, de la fiecare din cei doi operatori.

Inca de la data relansarii Cosmorom sub brandul Cosmote in decembrie 2005 cele doua companii au anuntat ca isi vor intari colaborarea. La data preluarii mandatului de CEO al Romtelecom, in prima parte a anului trecut, Yorgos Ioannidis mentiona ca integrarea serviciilor celor doua companii este o prioritate strategica pentru grupul elen OTE.

Colaborarea dintre cele doua companii a fost intarziata de schimbarile intervenite in managementul Cosmote, care si-a schimbat in luna ianuarie a acestui an directorul executiv si alti manageri cheie.

Cei doi operatori vor introduce in curand un pachet combinat suplimentar pentru segmentul persoane fizice, oferind solutii avansate pentru comunicatiile fix-mobil, conform oficialilor celor doua companii.

Romtelecom si Cosmote sunt fortate sa aiba o colaborare mai buna pentru a face fata competitiei cu operatori precum RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO