Business Hi-Tech

Romtelecom vine cu preţuri mai mici cu 30% la internet pentru a contracara scăderea consumului

Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom, spune că operatorul şi-ar putea reduce în continuare numărul de angajaţi în acest an

Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom, spune că operatorul şi-ar putea reduce în continuare numărul de angajaţi în acest an

28.06.2010, 23:34 55

Romtelecom, numărul doi pe piaţa locală de servicii de internetprin linii fixe, a redus cu până la 29% tarifele pentru serviciilede internet de mare viteză şi a anunţat concomitent şi scăderi cu35% ale tarifelor la vocea fixă pentru o parte dintre clienţii denet.

"De acum, vor fi disponibile trei preţuri unice pentruinternetul fix de bandă largă: 2,9, 4,4 sau 5,9 euro/lună (TVAexclus)", au spus oficialii companiei. Practic, Romtelecom arenunţat la o schimbare abia implementată la începutul anului:vânzarea aceluiaşi serviciu la tarife diferite în funcţie decondiţiile economice şi competiţionale din diferite regiuni şioraşe. Astfel, Romtelecom a decis să practice la nivel naţionalcele mai mici tarife existente pentru fiecare dintre cele treicategorii de abonamente internet (Surf, Play şi Power).

Abonamentul Clicknet Surf, care oferă viteze de download de pânăla 2Mbps, va costa 2,9 euro/lună (fără TVA). Anterior acestabonament costa până la 4,1 euro în unele zone.

Clicknet Play va avea acum un tarif unic de 4,4 euro/lună (fărăTVA) şi va asigura viteze de download de până la 50 Mbps, în timpce anterior preţul putea urca până la 6,1 euro pe lună.

Abonamentul Clicknet Power va fi disponibil la un preţ unic de5,9 euro/lună (fără TVA) şi va asigura viteze de până la 100 Mbps,în funcţie de condiţiile tehnice disponibile. Anterior,abonamentele Clicknet Power aveau preţuri de până la 8,1 euro peluna (fără TVA). Reducerea tarifelor la net este valabilă şi pentruclienţii existenţi, dar cu condiţia ca utilizatorii să soliciteacest lucru şi să semneze o prelungire a contractului.

Aceasta este una dintre cele mai mari schimbări reali-zate înultimii ani de Romtelecom în oferta de voce şi net şi vine la treiluni după ce compania tocmai îşi ajustase oferta de internet rapid."Încercăm să ne ajutăm clienţii să traverseze această perioadădificilă", a explicat Yorgos Ioannidis, directorul general alcompaniei, decizia de ajustare a tarifelor. "Consumul va fi afectatde creşterea TVA", a adăugat el, precizând că operatorul nu îşi vamodifica preţurile de bază (la care se aplică TVA) de la 1 iulie.Cea mai importantă schimbare a tarifelor la net din istoria recentăa Romtelecom a fost operată în mai 2007, când compania a redus cu50% tarifele.

Romtelecom a anunţat şi o reducere cu 35% a tarifelor laabonamentele de voce fixă, aplicabilă doar pentru clienţii carecumpără şi internet, valabilă în anumite condiţii. Reducerea seaplică pentru cinci abonamente, care au astfel preţuri între 4,5 şi8,8 euro pe lună, fără TVA. Oferta este automat valabilă pentruutilizatorii noi, în timp ce în cazul clienţilor existenţidisponibilitatea depinde de starea contractului şi de promoţiileactive. În altă ordine de idei, şeful Romtelecom a anunţat căoperatorul are în acest moment mai puţin de 9.000 de angajaţi, dupăce câteva sute de salariaţi vor părăsi compania prin programul deplecări voluntare. Salariaţii Romtelecom care vor pleca voluntarvor primi compensaţii de până la 14.000 de euro, în funcţie devechime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO