Business Hi-Tech

Sase posturi HD sunt in oferta UPC

21.12.2009, 23:15 50

UPC, numarul doi pe piata de servicii TV din Romania, si-aextins oferta de programe cu imagine si sunet de inalta definitie(HD) la sase posturi, odata cu difuzarea canalului de filme HBO.UPC ofera astfel clientilor in acest moment sase posturi in formatHD: TVR HD, PRO TV HD, Eurosport HD, History HD, HBO HD si FashionTV HD.
HBO HD este disponibil, incepand de vineri, 18 decembrie, pentruabonatii Digital TV Medium cu DVR si HD + Maxpak si Digital TVLarge (include Maxpak) cu DVR si HD, atat in cazul achizitionariiexclusive a serviciilor de televiziune, cat si in pachetele 2 Playsi 3Play. Abonatii servciului de televiziune HD pot urmariprogramele HBO disponibile in varianta standard si in highdefinition, respectiv la o rezolutie mult mai buna a imaginii, informat wide-screen si sunet Dolby Digital 5.1. HBO are in Romaniaaproximativ o jumatate de milion de abonati, in timp ce numarultotal de clienti ai serviciilor de retransmisie TV era de 5,7milioane la jumatatea acestui an.
"In lunile care vor urma ne vom extinde pachetul HDTV cu noicanale, oferind un continut cat mai diversificat pe zona deentertainment, educatie si informatii de calitate", a declaratIulia Florea, Director, Customer Relations & Retail Sales, UPCRomania.
Lansata la inceputul lunii octombrie, oferta de programe HD a atrasin cateva saptamani aproape 3.000 de abonati. Cel mai ieftin pachetde cablu TV de la UPC care include cele sase posturi TV HD, dar siun recorder digital (DVR) costa 65 de lei pe luna. Recorderuldigital ofera posibilitatea de a inregistra si revedea ulterioremisiuni TV. UPC ofera gratuit in custodie recorderul digitalcompatibil cu semnalul HD.
Potentialul pietei locale de servicii TV HD este de cateva sute demii de clienti, in conditiile in care aproximativ 700.000 de romanisi-au cumparat pana in prezent un televizor compatibil HD. In plus,romanii se uita cu mult mai mult decat alti europeni la televizor,iar in acest an vanzarile de LCD-uri si plasme au inregistratscaderi mai mici decat alte categorii de electronice.
Singurul concurent la nivel national al UPC pe segmentul HD esteRomtelecom, care ofera acest serviciul prin intermediul serviciuluide televiziune prin internet (IPTV).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO