Business Hi-Tech

Schemă de ajutoare de stat şi pentru firmele mici din IT

Schemă de ajutoare de stat şi pentru firmele mici din IT

Autor: Adelina Mihai

03.08.2012, 00:07 1920

Guvernul începe în această toamnă discuţiile pentru o schemă de ajutoare de stat pentru dezvoltarea firmelor mici şi mijlocii din sectorul IT, după ce săptămâna aceasta a adoptat o hotărâre prin care aprobă acordarea a 100 de milioane de euro sub formă de ajutoare de stat pentru marile companii cu activităţi IT care creează cel puţin 200 de joburi noi de înaltă calificare.

"În cadrul discuţiilor purtate cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe pe marginea schemei de ajutoare de stat, am susţinut că acestea trebuie să încurajeze dezvoltarea firmelor mici de software. Pentru că targetul hotărârii de guvern adoptate în această săptămână îl reprezintă însă firmele mari, ni s-a promis că din toamnă se va lucra la o schemă de ajutoare de stat pentru IMM-urile din sectorul IT.

Noi vom constitui un grup de lucru în ANIS pentru elaborarea acestui proiect", a spus Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

Unii furnizori locali de software susţineau că firmele mari care vor lua ajutoare de stat nu vor crea locuri de muncă noi, pentru că nu există suficient de mulţi candidaţi în piaţă, iar noii angajaţi ar urma să fie preluaţi din cadrul firmelor mici.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO