Business Hi-Tech

Se incinge lupta intre furnizorii de e-mail gratuit

21.06.2004, 00:00 125

Microsoft intentioneaza sa mareasca capacitatea contului de e-mail gratuit la serviciul sau Hotmail, dupa ce Yahoo a anuntat saptamana trecuta cresterea spatiului de stocare pentru conturile gratuite de la 4 la 100 Megabytes.
Competitia intre marii provideri de e-mail gratuit s-a aprins in ultimele luni, dupa ce Google a anuntat ca va oferi conturi gratuite cu spatiu de stocare de 1 Gigabyte, prin noul sau serviciu Gmail, aflat deocamdata in faza de testare.
"Vrem ca spatiul de stocare sa fie suficient pentru ca sa nu mai constituie un subiect de discutie", a declarat Brad Garlinghouse, vicepresedinte al Yahoo.
Cu doar cateva luni in urma, utilizatorii Yahoo trebuiau sa plateasca 60 $ pe an pentru a folosi un cont de e-mail cu spatiu de stocare de 100 MB. Incepand de martea trecuta insa, acest spatiu este oferit gratuit pentru toate conturile, iar fisierele care se pot atasa la e-mailuri pot avea pana la 10 MB, in loc de 3 MB, cat era limita maxima pana acum.
Compania va oferi totusi si un pachet contra-cost. In schimbul unei taxe de 20 $ pe an, Yahoo pune la dispozitia utilizatorilor un cont de e-mail fara reclame si cu un spatiu de stocare confortabil, de 2 Gigabytes.
Oferta contra-cost de la Yahoo este mai completa decat noul serviciu Gmail al Google, afirma oficialii Yahoo. Printre facilitatile in plus se numara posibilitatea de a downloada e-mailurile cu programe specializate (gen Outlook Express), dar si o mai buna filtrare a mesajelor nedorite, spun cei de la Yahoo.
In "cursa inarmarii" cu megabytes gratuiti, nici Microsoft nu sta cu mainile in san. Washington Post afirma ca serviciul de e-mail Hotmail a inceput sa testeze o noua oferta: conturi cu 25 Mb gratuit, fata de 2 MB cat sunt disponibili in prezent. Si Hotmail pregateste un pachet de servicii pentru utilizatorii care sunt dispusi sa plateasca: un cont de 50 MB va costa 40 $ pe an, in timp ce un cont de 100 MB va costa aproximativ 60 $ anual.
Un purtator de cuvant al Microsoft a confirmat ca Hotmail "nu va mai ridica probleme legate de spatiul de stocare". In acelasi timp, Yusuf Mehdi, unul dintre vicepresedintii Microsoft, a declarat ca utilizatorii lui Hotmail si ai altor servicii de comunicare de la Microsoft vor observa multe imbunatatiri si noutati pe parcursul anului viitor.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO