Business Hi-Tech

Şeful Gecad investeşte într-un start-up de tehnologie din Marea Britanie

Şeful Gecad investeşte într-un start-up de tehnologie...

Autor: Ioana Nita

13.01.2015, 00:03 975

Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenor român în IT, continuă seria investiţiilor în start-up-uri de tehnologie, finanţând o companie din Marea Britanie care a dezvoltat o platformă ce învaţă modul individual de lucru al utilizatorului pe baza activităţilor derulate zilnic de acesta. Finanţarea se ridică în total la aproape 7 milioane lei (1,5 milioane euro), fonduri alocate împreună cu alţi investitori, precum fostul CTO al Shazam, Chee Wong, care s-a alăturat şi consiliului director. Start-up-ul numit Gluru a fost înfiinţat de foşti angajaţi în cadrul Google, Amazon, Apple şi Rackspace.

„Prin această platformă, Gluru va transforma modul în care interacţionăm cu datele şi bene­fici­em de ele”, a spus Radu Georgescu, fondatorul grupului Gecad. Compania britanică va lansa în primele trei luni ale acestui an o primă aplicaţie - Gluru Assistant - bazată pe plat­forma dezvoltată, care găseşte, organizează şi livrează exact acele fişiere de care uti­lizatorul are nevoie la un moment dat.

„Gluru va face pentru datele tale personale şi de business ceea ce Google Now încearcă să facă în domeniul datelor web – acces instantaneu la informatiile de care ai nevoie, o continuă învăţare şi adaptare la modul tău de lucru pentru a previziona şi a livra oricând datele de care ai nevoie”, a afirmat Tim Porter, fondator şi CEO al Gluru. Investiţia atrasă de Gluru va fi utilizată pentru extinderea echipei, accelerarea dezvoltării de produs şi a parteneriatelor cu alte platforme, precum şi pentru a extinde infrastructura operaţională a companiei, echipele de vânzări, marketing şi comunicare.

Grupul Gecad a investit de asemenea anul trecut circa 2 milioane lei (0,5 milioane euro) în start-up-ul local Vector Watch, înfiinţat de Andrei Pitiş - preşedintele Asociaţiei Industriei de Software (ANIS), care are în plan să lanseze la nivel global un ceas inteligent (smartwatch) conceput integral în România. Grupul Gecad a finanţat şi platforma Coinzone, care le oferă comercianţilor din Europa posibilitatea de a tranzacţiona moneda virtuală Bitcoin, precum şi proiectul de comerţ electronic Doggy&Co, magazin online din Marea Britanie care comercializează produse şi servicii pentru câini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO