Business Hi-Tech

Şeful Mobistar Belgia va superviza operaţiunile France Telecom în România şi alte ţări europene

Şeful Mobistar Belgia va superviza operaţiunile France Telecom în România şi alte ţări europene

Autor: Adrian Seceleanu

28.07.2011, 17:39 208
Belgianul Benoit Scheen, 45 deani, în prezent CEO al Mobistar Belgia, a fost numit începând cudata de 1 septembrie vicepreşedinte executiv al France Telecompentru Europa (excluzând Franţa), poziţie din care va fi directresponsabil de operaţiunile grupului în ţări ca România, a anunţatcompania.

El îl înlocuieşte pe Olaf Swantee, care a fost promovat ca directorexecutiv al Everything Everywhere, compania formată din fuziuneaoperaţiunilor din Marea Britanie a France Telecom şi DeutscheTelekom.


Din noua poziţie Benoit Scheen va răspunde de operaţiunile dinArmenia, Austria, Belgia, Republica Dominicană, Luxemburg,Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia, Spania şi Elveţia -care au generat anul trecut venituri de 12,5 mld. euro şi aveaupeste 60 de milioane de clienţi. Cu venituri de aproape 1 mld. europe an şi 10 milioane de clienţi operaţiunile din România sunt uneledintre cele mai mari ale France Telecom din Europa.


Benoit Scheen va raporta direct preşedintelui şi directoruluiexecutiv al France Telecom, Stéphane Richard, şi va deveni membrual Comitetului executiv al grupului.


"Benoit Scheen aduce o experienţă considerabilă în telecomunicaţiişi IT, atât pe piaţa consumer cât şi pe cea business. Înainte de alucra pentru Mobistar, el a fost angajat în Europa alHewlett-Packard, Compaq, IBM şi Siemens-Nixdorf", potrivit FranceTelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24