Business Hi-Tech

Serverele de e-mail ale Connex, securizate de GeCAD NET

30.07.2004, 00:00 15

GeCAD NET, divizia specializata in servicii de securitate IT a grupului GeCAD, a implementat la Connex un pachet de aplicatii Trend Micro pentru protectia imptriva virusilor si a mesajelor e-mail nesolicitate (spam).
De aceasta protectie vor beneficia in total peste 400.000 de utilizatori, incluzand aici clientii Xnet, companiile care au apelat la Connex pentru servicii Internet si angajatii operatorului de telefonie mobila. Valoarea acestui contract nu a fost facuta publica, insa el a fost supervizat chiar de directorul executiv (CEO) al producatorului de aplicatii antivirus Trend Micro, Steve Chang.
Acesta este primul contract major finalizat de GeCAD NET dupa procesul de reorganizare a activitatii companiei GeCAD, care a dus la formarea grupului cu acelasi nume. Reorganizarea a avut loc la aproape un an dupa vanzarea tehnologiei antivirus RAV catre Microsoft. De altfel, acordul cu Connex a fost facilitat de faptul ca operatorul de telefonie mobila utilizase pana in prezent RAV Antivirus pentru securizarea casutelor de e-mail.
La implementarea propriu-zisa a aplicatiilor, care s-a facut fara a opri vreun moment serverele Connex, s-a lucrat mai bine de trei luni, a declarat Dan Broasca, general manager al GeCAD NET. La acest proiect au participat 10 specialisti ai companiei GeCAD si cate o echipa din partea Mobifon si Hewlett-Packard (HP), care a asigurat o parte din infrastructura IT utilizata de operatorul de telefonie mobila. Tot procesul a beneficiat de suport continuu din partea specialistilor Trend Micro. Aplicatia a fost pusa in functiune pe 15 iulie, in jurul orei 3-4 noaptea, si pana dimineata au fost blocate peste 50.000 de mesaje spam sau care contineau virusi. In total, in ultimele doua saptamani au fost blocate 500.000 de mesaje spam, iar alte 190.000 au fost filtrate (marcate ca atare de aplicatia specializata). Au fost dezinfectate in total mai bine de 380.000 de mesaje care contineau virusi.
De la inceputul acestui an au fost identificati de catre GeCAD NET peste 331 de virusi cu grad mediu si ridicat de risc, iar in total pana in prezent au fost identificate peste 77.000 de semnaturi de virusi. Aplicatia Trend Micro, botezata Virus Wall, permite scanarea in timp real a tuturor acestor mesaje electronice (un volum de cateva milioane pe zi), precum si blocarea virusilor in timp ce meajul real, informatia concreta, ramane accesibila pentru utilizator. De asemenea, aplicatia permite fiecarui client sa seteze nivelul de securitate dorit pentru casuta de e-mail, printr-o interfata simpla care este accesibila online.
Utilitatea acestui sistem antivirus i-a facut pe specialistii Connex sa propuna un nou serviciu pentru clientii de business si cei de acasa care folosesc servere de e-mail proprii. Acestia pot apela la serviciile operatorului de telefonie mobila pentru ca toate mesajele electronice primite sa fie trecute intai printr-un server Connex, unde sunt devirusate si unde se blocheaza e-mailurile spam. ?Intentionam astfel sa minimizam cheltuielile de securitate ale clientilor nostri?, a explicat Alexandru Hurdubaie, director product management al Connex.
Trend Micro este un producator antivirus fondat in 1988 in SUA si care si-a mutat sediul central in Japonia. Compania, care se axeaza pe serviciile de business si nu pe utilizatorul casnic, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 454 milioane de dolari. In 2003, Trend Micro a reusit sa isi creasca vanzarile in Romania cu 645% fata de 2002, cu ajutorul GeCAD. Compania are acum 50 de reselleri pe piata locala.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels