Business Hi-Tech

SES Astra: Nu ne-am pierdut interesul pentru trecerea la televiziunea digitală din România

SES Astra: Nu ne-am pierdut interesul pentru trecerea la...

Autor: Adrian Seceleanu

26.08.2013, 00:06 255
Compania SES Astra din Luxemburg, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii prin satelit, cu venituri de 1,8 mld. euro în 2012, rămâne interesată să participe la procesul de trecere la televiziunea digitală din România, care este programat să se încheie în anul 2015 după amânări de ani de zile, a declarat pentru ZF Martin Ornass Kubacki - vicepreşedinte şi manager regional pentru operaţiunile companiei din Europa Centrală şi de Est.
 
„Suntem interesaţi de procesul de trecere la televiziunea digitală din România“, a spus Kubacki, adăugând că în cea mai mare parte a Europei compania este implicată în procesul de digitalizare a serviciilor TV. România urmează să închidă până în 2015 serviciile de televiziune analogică terestră, prin intermediul cărora utilizatorii pot recepţiona gratuit cu o antenă obişnuită emisiunile transmise de posturile publice (TVR 1, TVR 2 etc.) şi de cele mai mari staţii comerciale (PRO TV etc.). Utilizatorii vor putea recepţiona în continuare posturi TV fără să se aboneze la un operator de cablu sau satelit, prin servicii de televiziune digitală terestră (DTT - digital terrestrial television), care vor fi furnizate printr-o nouă infrastructură, care urmează să fie construită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO