Business Hi-Tech

Si Barclays se muta

05.01.2004, 00:00 12



Banca britanica Barclays ar putea muta aproximativ 5.000 de locuri de munca in locatii mai ieftine, scrie cotidianului The Evening Standard. Informatia a fost insa partial infirmata de oficialii institutiei.



Barclays se gandeste sa economiseasca o parte din banii cheltuiti pentru operarea centrelor de relatii cu clientii (call-center), pe care vrea sa le mute in Asia sau Africa, de pilda in India sau Africa de Sud. Oficial insa, responsabilii bancii au spus ca nu exista un plan concret si ca doar analizeaza posibilitatea apelarii la outsourcing in locatii ieftine. Barclays a tinut sa reaminteasca ca a deschis anul acesta un centru de suport in India, care are 500 de angajati, insa dintre acestia doar 250 au inlocuit posturi din Marea Britanie si in urma acestui pas, numai 40 de britanici au fost concediati.



Banca are in prezent 58.000 de angajati in Marea Britanie, dintre care 9.500, adica 16%, lucreaza in astfel de centre pentru relatia cu clientii. Britanicii sunt insa ingrijorati de tendinta marilor companii si insitutii financiare de a apela la outsourcing, peste 50.000 de locuri de munca fiind pierdute in ultimii doi ani din cauza contractelor de acest gen. In prezent, peste 600.000 de britanici lucreaza in centre de suport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels