Business Hi-Tech

SII România a ocupat 1.500 mp în AFI Park 4

SII România a ocupat 1.500 mp în AFI Park 4

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.06.2016, 13:41 1121

SII România, companie specializată în domeniul noilor tehnologii, sistemelor informatice integrate şi ingineriei, şi-a mutat birourile, începând cu luna mai, în clădirea AFI Park 4, din cadrul AFI Business Park Cotroceni. Compania ocupă o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, care cuprind în plus un laborator ICT, unde se derulează proiectele de inovaţie şi o sală de training modernă şi complet echipată pentru desfăşurarea cursurilor recurente din cadrul SII Romania Academy.

”Investiţia în AFI Park 4 este una strategică şi ne susţine să răspundem mai bine nevoilor clienţilor noştri. Mai mult, în 2016 vom continua expansiunea teritorială şi implementarea proiectelor de inovaţie, pentru care investiţia într-o infrastructură modernă şi un spaţiu mai mare erau necesare”, spune Manel Ballesteros, general manager SII Romania.

Filiala locală a grupului SII are o echipă de peste 250 de angajaţi şi oferă servicii de dezvoltare şi testare software, telecomunicaţii şi inginerie.

Anul trecut, businessul companiei a ajuns la 7 milioane de euro, în creştere cu 53% faţă de anul anterior, iar decizia SII România de a investi în noul birou are la bază aşteptările pozitive de creştere a afacerii pentru acest an, menţinând aceeaşi rată de creştere înregistrată în 2015.

AFI Park 4 şi 5 (32.000 de metri pătraţi), clădiri care fac parte din parcul de business AFI Park, dezvoltat de israelienii de la AFI Europe, reprezintă ultima fază a ansamblului, ce constă în cinci clădiri de birouri de clasă A, însumând 70.000 de metri pătraţi închiriabili, adiacent centrului comercial AFI Palace Cotroceni având 82.000 mp închiriabili.

În total, AFI Park găzduieşte companii multinaţionale precum Electronic Arts, TELUS International Europe, compania britanică Endava România, Microchip Technology, Sparkware Technologies şi Cameron România, parte a US Cameron Group.

Printre companiile care au semnat contracte pentru clădirile 4 şi 5 se numără trei firme care provin din industria IT&C - SII, Ortec Central & Eastern Europe şi un jucător nou pe piaţa specifică din România, precum şi Cameron, unul dintre chiriaşii din AFI Park 1, care s-a extins şi şi-a mutat birourile în AFI Park 4 şi 5. Parterul celor două clădiri este ocupat de restaurantul italienesc Trattoria Uno, situat lângă Tucano Café, şi un showroom al Pinum Doors & Windows.

Angajaţii care lucrează în parcul de birouri din jurul mallului din Cotroceni contribuie la traficul centrului comercial, care atrage în medie circa 52.000 de vizitatori pe zi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO