Business Hi-Tech

Site-urile de cupoane de reduceri Zumzi şi FunDeal estimează o cotă de peste 50% din piaţă după fuziune

Site-urile de cupoane de reduceri Zumzi şi FunDeal...

Autor: Ioana Nita

20.01.2014, 00:06 947
Zumzi şi FunDeal, doi dintre cei mai mari jucători locali de pe piaţa de cupoane de reduceri, vor fuziona sub numele de Zumzi-FunDeal, urmând să deţină astfel o cotă de peste 50% din piaţa de profil, potrivit reprezentanţilor celor două companii.
 
„Cele două servicii vor fuziona în România în unul singur, numit Zumzi-Fun­Deal“, a declarat pentru ZF Călin Fusu, director executiv al grupului Neogen din care face parte compania Zumzi.
 
„În urma fuziunii, noul site creat va avea o cotă de peste 50% din piaţa de reduceri colective. Obiectivul nostru rămâne consolidarea poziţiei de lider şi extinderea gamelor de produse şi servicii promovate“, a spus Bogdan Teo­dorescu, reprezentantul FunDeal.
 
În urmă cu două săptămâni, reprezentanţii Zumzi au anunţat că grupul Kolektiva, care cuprinde platformele de e-commerce ale companiei germane Rebate Networks şi care deţine în România site-ul de cupoane de reduceri FunDeal, a intrat în acţionariatul companiei.
 
„În urma unei majorări de capital social, Kolektiva va deţine 40% din Zumzi SRL Târgu-Mureş, iar Neogen SA îşi va reduce participaţia de la peste 99% la 60%“, a precizat atunci Fusu.
 
În anul fiscal 2013, grupul Kolektiva, care  deţine platforme locale de comerţ online şi în Ungaria, Croaţia, Slovenia, Serbia, Macedonia şi Bulgaria, a înregistrat venituri de aproximativ 20 de milioane de euro.
 
În 2012, Zumzi s-a clasat pe primul loc pe piaţa locală a cupoanelor de reduceri, după ce afacerile companiei au crescut cu 195%, la aproape 700.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Anul trecut, Zumzi.ro a generat vânzări de peste 2.000.000 euro. Compania este prezentă de asemenea şi în regiune, în Moldova, Serbia şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO