Business Hi-Tech

Sobis se dezvolta pe sectorul managementului de documente

05.07.2005, 18:10 27

Conducerea companiei sibiene de IT, Sobis, specializata in dezvoltarea si implementarea aplicatiilor IBM Lotus Notes, dar si in retele si sisteme de comunicatii, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 50% fata de anul trecut.

"Tinand cont de numarul mare de clienti din sectorul privat, prin implementarile de managementul documentelor pe care le-am realizat, precum si prin pachetul de programe APLxPERT, estimam ca suntem printre primele trei firme din tara, ca si cota de piata", a declarat pentru ZF Transilvania Nicu Fratila, director de vanzari al companiei Sobis.

In 2004, investitiile companiei s-au cifrat la peste 800.000 de euro si s-au axat spre urmatoarele domenii: constructii birouri, imbunatatirea structurii IT, achizitionarea de autoturisme.

"Pentru acest an avem in plan consolidarea pozitiei detinute de piata de document management pentru organizatii si industrie, precum si o extindere in sectorul Administratiei Publice, dar si dezvoltarea companiei prin extinderea domeniului de activitate", a precizat Nicu Fratila. Sobis a aparut pe piata romaneasca in 1999 ca membra a grupului german Sobis Software GmbH.

Serviciile oferite de firma Sobis sunt de dezvoltare software pe proiecte, implementare si optimizare retele, securitate, servicii de suport hardware si softare, consultanta si implementare de solutii software prin intermediul produselor destinate organizatiilor si administratiei publice.

In Romania, compania a implementat pana in prezent peste 1.500 de proiecte, firma avand azi 6 filiale (Bucuresti, Brasov, Zalau, Medias, Ramnicu-Valcea si Deva) si un total de 117 angajati.

Prin intermediul Sobis Software GmbH, compania deruleaza proiecte in Polonia, Cehia, Bulgaria, Turcia, Grecia.

Cea mai mare pondere in randul clientilor Sobis o au companiile de pe piata interna, aproximativ 90%, restul de 10% sunt cele din afara. In sectorul administrativ, Sobis sustine ca are o cota de piata de aproximativ 60% prin implementarile realizate in aproape 1.000 de primarii (Primaria Sectorului 3 Bucuresti, primariile Sibiu, Brasov, Ramnicu-Valcea, Targu-Jiu, Focsani, Satu Mare, Giurgiu, Reghin etc.), prefecturi si consilii judetene din tara.

In sectorul privat, clienti de referinta sunt Contor Zenner Arad, Kober Piatra-Neamt, Titan Mar Bucuresti, Kuhnke Sibiu si altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO