Business Hi-Tech

SoftNet vrea sa-si dubleze cifra de afaceri in doi ani

27.07.2004, 00:00 31

Compania furnizoare de solutii IT SoftNet Development & Consulting a anuntat ca estimeaza dublarea cifrei de afaceri, de la 1,3 milioane de euro anul trecut la 2,5 milioane euro la sfarsitul anului 2005.
SoftNet Development & Consulting activeaza in domeniul dezvoltarii de solutii IT, consultanta si instruire IT, management de resurse informatice. Compania face parte din SoftNet Group, care mai detine SoftNet Services si Ferma Romania.
"Incepand cu anul 2000, firma SoftNet Development & Consulting a inregistrat o crestere continua a cifrei de afaceri de la an la an", a spus Raluca Mureseanu, Asistent Marketing.
Principalele proiecte dezvoltate de companie provin din arii precum managementul documentelor, sisteme de securizare sau aplicatii de invatamant la distanta. Clientii apartin atat sectorului public (Ministerul de Finante, Ministerul Sanatatii) cat si zonei private (Orange, Mobifon, Telemobil, British American Tobacco).
O piata interesanta este si cea a IMM-urilor, "din simplul motiv ca in Romania marea majoritate a companiilor se incadreaza in aceasta piata, fie ca e vorba de numar de angajati sau de cifra de afaceri", este de parere Raluca Mureseanu.
Numarul angajatilor companiei a ajuns la 40, conducerea estimand o crestere de 25-40% pana la sfarsitul anului in curs. Aproximativ 90% dintre angajati detin cel putin o certificare IBM software pentru liniile de produse Lotus, WebSphere, Tivoli si Data Management, dar si pentru produse Microsoft si Sun.
Printre cele mai de succes produse realizate de firma SoftNet Development & Consulting se numara SoftNet eDoc, SoftNet eBank si SoftNet eBank Portal, au aratat reprezentantii companiei.
SoftNet eDoc este un produs in exclusivitate romanesc, dezvoltat pe platforma IBM Lotus si certificat international de catre IBM Lotus Software. Programul poate folosi drept client de acces o aplicatie Lotus Notes sau un browser web. Pachetul eBank este destinat interactiunii securizate, la distanta, intre banca si clientii sai. Si solutia eBank Portal este destinata tot operatiunilor bancare la distanta, oferind multiple canale de acces securizate prin care clientii pot utiliza serviciile electronice ale bancilor.
"SoftNet este un promotor al solutiilor de software fabricate in Romania si ne asteptam ca in urmatorii ani acestea sa se extinda si pe pietele internationale", a mai spus Raluca Mureseanu, Asistent Marketing.
SoftNet Development & Consulting este unul dintre partenerii software din Romania ai IBM. In anul 2004, compania a fost premiata de catre IBM cu distinctia "Best Middleware Technology Partner in 2003".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO