Business Hi-Tech

Sony Ericsson mai are doar 5% din piata mondiala de telefoane mobile

18.10.2009, 23:01 44

Sony Ericsson a avut pierderi de 193 milioane de euro intrimestrul al treilea, fata de numai 33 milioane de euro inperioada similara a anului trecut, dupa scaderea puternica avanzarilor, de la 2,8 miliarde de euro la 1,61 miliarde de euro.Sony Ericsson a livrat in perioada iulie-septembrie 14,1 milioanede telefoane mobile, fata de 25,7 milioane de unitati in intervalulcorespunzator al lui 2008, iar marja operationala a companiei ascazut de la -1% la -12%. Reducerile de costuri au ajutat insaproducatorul de telefoane, detinut de Ericsson (Suedia) si Sony(Japonia), sa-si imbunatateasca marja comparativ cu trimestrul aldoilea din acest an, depasind astfel estimarile analistilor,transmite Reuters. Piata globala a telefoanelor mobile a fostafectata sever de recesiune in majoritatea regiunilor lumii, iarSony Ericsson a inregistrat pierderi semnificative in ultimeletrimestre. Cota de piata la nivel mondial a companiei s-a restransla 5% in trimestrul al treilea, noteaza Reuters. Sony Ericsson areafirmat prognoza pesimista pentru piata mondiala a telefonelor,anticipand o scadere de 10% la nivelul acestui an.

Pe de alta parte, liderul global Nokia a modificat estimarilepentru 2009, de la scadere de 10% a pietei mondiale la nu declin de7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO