Business Hi-Tech

Sony si Samsung investesc 1,5 mld. euro in ecrane LCD

19.07.2006, 19:56 18

Gigantii Samsung Electronics si Sony au incheiat un parteneriat pentru a produce o noua linie de televizoare cu cristale lichide (LCD) cu diagonala de 50 de inci (127 de centimetri), care sa genereze venituri din vanzari estimate la aproximativ 2,3 miliarde de dolari (1,8 mld. euro) in 2008, conform oficialilor Samsung, al doilea mare producator de ecrane LCD din lume in 2005.
Mai exact, cele doua companii au ajuns la un acord pentru a prelungi parteneriatul incheiat anterior, in urma caruia a rezultat compania producatoare de ecrane plate de ultima generatie, numita S-LCD Corp. Investitia actuala s-a cifrat la aproximativ 1,9 miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro), au precizat oficialii celor doua companii.
Noua linie de productie va fi functionala incepand cu toamna anului 2007 si va avea capacitatea de a produce 50.000 de televizoare LCD pe luna, scrie presa internationala.
Pe de alta parte si LG Philips, rivalul Samsung, are planuri sa inceapa productia unei linii similare de ecrane LCD, fara a se alia cu nici un alt gigant de pe piata ecranelor plate. Insa recent compania a anuntat ca va amana productia dupa ce a inregistrat pierderi din vanzarea de ecrane plate din cauza scaderii preturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO